Clytie (42) met de wadi
Volledig scherm
PREMIUM
Clytie (42) met de wadi © Bart Borgerhoff

Limburgse Clytie (42) houdt gazon groen met een wadi: een wonderoplossing tegen de droogte?

“Als men de aanleg van een ‘wadi’ verplicht bij elk nieuwbouwproject, zullen we over 50 à 100 jaar ‘hemelwaterneutraal’ zijn.” Een opvallende uitspraak vandaag in onze krant van hydroloog Patrick Willems (KUL). Om in de toekomst het schaarse regenwater beter op te vangen, kijken Willems en co naar meer wadi’s in onze tuinen. Clytie (42) uit Zonhoven heeft er zo al eentje - jawel, in de vorm van een druppel -, maar wat is het precies? En hoe leg je het makkelijk én goedkoop zelf aan?

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.