thinkstock / rv
Volledig scherm
© thinkstock / rv

Limburgse bakkerij verandert naam van 'negerkoppen' na klacht bij Unia

Een vrouw met Marokkaanse roots uit Tessenderlo heeft bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia een klacht ingediend tegen een bakkerij die gebakjes verkoopt met de naam ‘negerkop’. De bakkerij heeft inmiddels beslist de naam te veranderen. "Klanten kunnen zelf suggesties indienen", klinkt het.

250 reacties

 • jesse tegenderest

  5 jaar geleden
  Klacht ingediend door een allochtone??? Hoezo ... die eten dat toch niet. Ten eerste je moet er voor betalen. Ten 2e zal wel iets inzitten dat niet mag van Allah. 3e Ge pikt da niet gemakkelijk . Ga terug onaangepasten en laat onze cultuur met rust... en pak die gekken van UNIA mee om op uw geiten te passen.
 • Guido Volkaerts

  5 jaar geleden
  Jammer... Ikzelf eet graag "negertetten", mag ik dat nog zeggen...??? De knecht van de Sint mogen we ook al niet meer bij zijn naam noemen, Zw... P... Weet je elke dag als ik wakker wordt denk ik steeds: Wat gaat er vandaag alweer verboden worden...??? Een nieuwe dag een nieuw verbod, het ene nog gekker als het andere.
 • Daniel Knops

  5 jaar geleden
  Voor mij een anti-wit brood a.u.b.
 • danny verbeeck

  5 jaar geleden
  Wie is racistisch ?Het volk ? Men wil dat hen laten geloven. T'is vijf na twaalf voor zij die mensen racistisch noemen. Hebben zij veel contact met buitenlanders? In de politiek zal dit tot een serieuze kanteling leiden .Of niet? Ga in't buitenland wonen, dan pas kan je oordelen . En trek je conclusies .
 • Jan Baroen

  5 jaar geleden
  Inderdaad Sonja, het is inderdaad een eenrichtingsverkeer en wij moeten ons aanpassen aan zij die hier ons de les komen spellen en onze cultuur in vraag stellen.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. COLUMN. Was ik Parijzenaar, dan ging ik elke avond mijn balkon op om te applaudisseren voor Emmanuel Macron, als was hij een zorgverlener tijdens Covid
  PREMIUM
  33

  COLUMN. Was ik Parijze­naar, dan ging ik elke avond mijn balkon op om te applaudis­se­ren voor Emmanuel Macron, als was hij een zorgverle­ner tijdens Covid

  Knap, vindt columnist Jan Segers, de manier waarop de Franse president zijn pensioenhervorming doordrukt. “Dat deed Macron uitstekend, tot het plots alsnog fout ging. Kijkers zagen hoe hun president zijn beide handen onder tafel stak zoals een kostschooljongen zijn handen onder de lakens steekt, stiekem en ongemerkt - dat dacht hij althans - om zich van iets te ontdoen. Zijn horloge.”
 2. Spanningen lopen hoog op tijdens begrotingsgesprekken: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezingen”
  UPDATE
  54

  Spanningen lopen hoog op tijdens begrotings­ge­sprek­ken: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezin­gen”

  De begrotingsonderhandelingen tussen de federale topministers hebben nog geen resultaten opgeleverd, integendeel. Tijdens een hitsige discussie over kernenergie werd Ecolo-vicepremier Georges Gilkinet nerveus: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezingen.” Dat melden verschillende Franstalige kranten. Het kabinet van Gilkinet weigert commentaar te geven over het incident aan de redactie van HLN, maar verschillende bronnen nuanceren zijn uitspraak.