Jean-Marc en Karen aan boord van hun zeilboot.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Marc en Karen aan boord van hun zeilboot. © RV

Limburgs koppel verkoopt alles en woont al jaar op zeilboot van 15 meter: “Natuurlijk mis ik mijn zoon, maar hier zijn we er pas écht voor elkaar”

Ze verkochten hun duikshop, botenwinkel, huis en inboedel in België, en wuifden zoon Leander uit (12) om op een zeilboot van 15 meter te gaan wonen. Bijna elke schoolvakantie vliegt de jongen naar de exotische bestemming waar zijn papa Jean-Marc Claes (50) en zijn vrouw Karen Erens (45) voor anker liggen. Het koppel is een jaar onderweg, het begin van een wereldreis die er tien zal duren. “We gunnen mekaar vrijheid. Dat kan, zelfs op zo’n kleine oppervlakte.”

43 reacties

 • Jenny Van Goubergen

  2 maanden geleden
  Het is zeker gedurfd om eraan te beginnen maar ik benijd hen wel! Zij beleven elke dag weer een groots avontuur! Zelf haal ik amper een afstand van 6 meter als ik zwem maar kan me zo inleven in hun avontuur. Waarom zetten jullie niet alles om in een blog?
 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  De enige manier om te ontsnappen aan alles wat te veel geld kost. Prima... initiatief mensen kunnen er beter een voorbeeld aan nemen.
 • Patrick Jacobs

  2 maanden geleden
  Weer zoveel giftige reacties van mensen die dit koppel niet kennen ( zoals ik trouwens) Oordeel niet over anderen en zorg dat je zelf gelukkig bent zou ik zo zeggen.
 • Hugo vanderoosbeek

  2 maanden geleden
  Aan iedereen die zijn facturen amper kan betalen: neem hier een voorbeeld aan. Schoolvoorbeeld van snobisme...
 • Jean De Grande

  2 maanden geleden
  Wat zegt de kinderbescherming van zo iets?