Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Antwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws.
Volledig scherm
Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Antwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws. © Belga

Lijsttrekker Wouter Van Besien (Samen) laat Tom Meeuws niet vallen nu die opnieuw in opspraak is: "Dit gaat over het verleden van personen"

AntwerpenAntwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws ligt opnieuw onder vuur, ditmaal omwille van de omstandigheden van zijn vertrek als directeur bij De Lijn Antwerpen in 2015. Verschillende bronnen binnen De Lijn zeggen dat Meeuws moest opstappen wegens financieel geknoei. Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Meeuws. 

122 reacties

 • Eddy van Dorst

  5 jaar geleden
  Welke lessen volgen ze voor ze aan politiek doen.Hoe sjoemel ik het best.Waar is het meest te graaien.Van de eerste tot de laatste gewoon gespuis.
 • Mireille Fabry

  5 jaar geleden
  Ja dat doen ze nie dan is peeters in het nadeel he alles voor burgemeester te worden ...Die zou voort wij leggen wel bij in de staatskas ..dieven
 • Hubert Lescroart

  5 jaar geleden
  Het gaat over het 'verleden' van personen ?? Daar moeten wij ons geen zorgen over maken ??Wat een bende daar in Antwerpen.
 • Marc Baeyens

  5 jaar geleden
  Van Besien heeft er om gevraagd door SAMEN te gaan met een sjoemel partij. Het paterke van Grobbendonk is al gediskwalificeerd nog voor hij begonnen is.
 • Raoul Rouma

  5 jaar geleden
  Je krijgt een hond makkelijker voorbij een hotdogkraam dan een socialist voorbij een volle kassa. Maar zij noemen dat sociale herverdeling, spijtig genoeg is die herverdeling er enkel voor de vriendjes en zij met de juiste partijkaart. Verdeel en heers als het ware.
 1. Tom Meeuws (SP.A) opnieuw in opspraak: schimmig vertrek bij De Lijn
  PREMIUM

  Tom Meeuws (SP.A) opnieuw in opspraak: schimmig vertrek bij De Lijn

  Er dreigt opnieuw een storm te ontstaan rond Tom Meeuws, socialistisch boegbeeld van de Antwerpse stadslijst Samen. Uit documenten blijkt dat Meeuws in zijn vorige job als directeur bij De Lijn Antwerpen opmerkelijke fouten heeft gemaakt bij de betaling van meer dan 600.000 euro aan een Antwerpse vzw en 100.000 euro aan een mediabedrijf. De zaak werd intern onderzocht, maar het werd uiteindelijk 'in der minne' geregeld. Meeuws kreeg nog vijf maanden opzegvergoeding. Reconstructie van een schimmig vertrek.