Nieuw onder de knelpuntberoepen: redder, patissier en leerkracht lager onderwijs.
Volledig scherm
Nieuw onder de knelpuntberoepen: redder, patissier en leerkracht lager onderwijs. © Getty Images/iStockphoto

Lijst met knelpuntberoepen langer dan ooit: al 188 jobs waarvoor geen volk is

De knelpuntenberoepenlijst van VDAB is langer dan ooit. Er zijn nu al 188 beroepen waarvoor in Vlaanderen bijna geen geschikte werkkrachten gevonden worden.

280 reacties

 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  Kelly Verlinden, de meeste werkgevers zijn tegenwoordig al tevreden dat de jongeren 's maandag opdagen. Als jongeren solliteren hebben ze al een lijstje bij, welke verlofdagen ze willen, geen WE werken, een hoog loon, zichzelf eerst bewijzen hoort er niet bij. Mijn kinderen, hooggeschoold, zijn bij hun eerste job niet kieskeurig geweest, daarna uitgekeken naar de droomjob. Er zijn wel degelijk werkgevers die hoge eisen stellen en weinig bieden, maar dat is enkel in hun nadeel.
 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Ik ken genoeg schoolverlaters en 50-plussers die willen werken en bijleren maar nergens aangenomen worden, ook al is het een knelpunt beroep. Werkgevers tegenwoordig, enkel maar eisen stellen maar geen voeling met de realiteit. Heeft niets met uitkeringen te maken, velen willen pensioen opbouwen, vakantiegeld en premies verdienen.
 • pipo de clown

  2 jaar geleden
  Een lagere loonkost voor de werkgever waardoor een hoger uurloon mogelijk is voor de werknemer doet ieder knelpuntberoep als sneeuw voor de zon verdwijnen en de economie weer gezond opbloeien. Het is echter de overheid die als eerste komt plukken en hierdoor alles blokkeert.
 • Patrick Mechels

  2 jaar geleden
  Je moet het meemaken om op 50+ via medische overmacht je werk te verliezen in een knelpuntberoep als gespecialiseerde ITE verpleegkundige. Als je al een uitkering zou krijgen,..wordt ze zeer vlug in de tijd dicht gedraaid. De VDAB gaat shoppen met uw CV en toch ben je nergens meer goed voor. Dit terwijl je wil en nog kunt werken. Leeftijd en gezondheid...dit alles ook na 30 jaar afgedragen te hebben aan vadertje staat en de CM mutualiteit. Je wordt via online solliciteren niet meer uitgenodigd?
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Na de brexit komen er enkele tienduizenden werkzoekenden bij, probleem opgelost!
 1. Motorrijders kunnen niet geflitst worden bij meeste trajectcontroles
  39

  Motorrij­ders kunnen niet geflitst worden bij meeste trajectcon­tro­les

  Motorrijders worden haast nooit geflitst bij trajectcontroles blijkt uit onderzoek. Bij trajectcontroles wordt er gewerkt met nummerplaatherkenning, maar dan wel enkel herkenning van de voorste nummerplaat. Omdat motors meestal enkel achteraan een nummerplaat hebben, ontspringen ze de dans. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het kabinet van federaal minister Annelies Verlinden van Binnenlandse Zaken bevestigden dit aan de VRT.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.