Rajae Maouane, de co-voorzitster van de Franstalige groene partij Ecolo.
Volledig scherm
Rajae Maouane, de co-voorzitster van de Franstalige groene partij Ecolo. © BELGA

Liga tegen het antisemitisme veroordeelt Instagrambericht van co-voorzitster Ecolo

De Belgische liga tegen het antisemitisme (Ligue Belge contre l'Antisémitisme, LBCA)  uit kritiek op een foto die Rajae Maouane, de co-voorzitster van de Franstalige groene partij Ecolo, postte op Instagram. Volgens de organisatie roepen de groenen op die manier op tot "antisemitische haat". Maouane ontkent die beschuldiging, die ingaat tegen haar engagementen binnen de politiek en het verenigingsleven.

 1. ANALYSE. Het ware drama is dat er in beide kampen altijd wel iemand baat heeft bij geweld
  PREMIUM

  ANALYSE. Het ware drama is dat er in beide kampen altijd wel iemand baat heeft bij geweld

  De Verenigde Naties vrezen dat het Israëlisch-Palestijnse conflict weer op een regelrechte oorlog uitdraait. Maar is dat nog wel de belangrijkste vraag? Het conflict duurt al een eeuw en het ware drama is dat er in beide kampen altijd wel iemand baat heeft bij geweld. Ook nu. Burgers worden daar het slachtoffer van, maar zij blijven — ook in beide kampen — voor de oorlogsstokers kiezen.
 2. Israël blijft aanvallen tot er “totale, langdurige stilte” is
  Play

  Israël blijft aanvallen tot er “totale, langdurige stilte” is

  De spanningen tussen de Israëliërs en de Palestijnen zijn afgelopen nacht opnieuw hoog opgelopen. Vanop de Gazastrook werden honderden raketten naar Israël afgevuurd. Daarbij vielen zeker twee doden. Israël voerde dan weer een nieuwe reeks bombardementen uit op de Gazastrook. Langs Palestijnse zijde sneuvelden al 48 mensen, onder wie 14 kinderen en 3 vrouwen. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag in spoedzitting bijeen.