De lift waar het ongeval gebeurde.
Volledig scherm
De lift waar het ongeval gebeurde. © Foto Lefelon

Lift waarin 2-jarige verongelukte, vertoonde 48 gebreken

Elf eigenaars van een gebouw aan de Charlottalei in Antwerpen zijn volgens de procureur verantwoordelijk voor de dood van de 2-jarige peuter Chesky Graus. Het jongetje raakte op 4 mei 2016 met zijn voet geklemd tussen de liftkooi en de buitendeur van de lift. Volgens een deskundige waren er 48 mankementen aan de compleet verouderde lift.

13 reacties

 • Angelo Cabooter

  4 jaar geleden
  Als de lift te gevaarlijk is voor gebruik, dan moet het volledig afgesloten worden en de stroom er af halen. De keuringsfirma is er verantwoordelijk voor, niet de bewoners!!!!
 • Annick Cornelissen

  5 jaar geleden
  Sorry maar Konhef is een keuringsorgaan en zijn geen Onderhoudsfirma en zijn volgens mij niet bevoegd om een lift af te zetten. Deze verantwoordelijkheid ligt volgens mij bij de beheerder en moet de onderhoudsfirma vragen om de lift af te zetten! Dat is de reden dat de eigenaars verantwoordelijk worden gesteld en voor de rechter moeten komen! Veel eigenaars beseffen niet welke verantwoordelijk ze hebben met de bevindingen van Een keuringsorganisme naast zich neer te leggen.
 • Michel Jacobs

  5 jaar geleden
  In Brussel heb je dat soort huiseigenaars ook. De grote Jan uithangen met geleend geld,met hun cabrio's, zonnebrillen,Lacoste hemdjes, beige-bruine pantalons en leren moccasintjes, ken je ze ook? Ik ben correct met mijn huurders en laat alles direct repareren of doe het zelf. Kan me niet schelen wat het kost, het is volkomen normaal dat je een deel van je huurgeld reïnvesteerd in het benodigde onderhoud.
 • Jens van den Broeck

  5 jaar geleden
  Konhef had die lift al lang buiten werking moeten stellen, ipv die lichtgordijnen uitschakelen. Overduidelijk dat zij gewoon alles deden om die lift verder te doen werken
 • Daniella Van Coninckxloey

  5 jaar geleden
  Mankement aan lift : Hoe klein ook ---> Nood centrale bellen !! Dit nood nummer = verplicht aan te brengen, binnen EN buiten de lift per verdiep !!! EN ... Alle kinderen, horen in de lift te staan in de verste hoek, weg van de deur !!!
 1. Topmanager Frank (65) werkte negen maanden onder Steve Van den Kerkhof bij Plopsa en doet nu zijn verhaal: “Ik ging eraan kapot”
  PREMIUM

  Topmanager Frank (65) werkte negen maanden onder Steve Van den Kerkhof bij Plopsa en doet nu zijn verhaal: “Ik ging eraan kapot”

  Papieren naar het hoofd gegooid krijgen, de ene uitbrander na de andere moeten aanhoren en net geen gevecht om waterzuiveraars. Voor Frank Seynaeve (65) - ex-directeur bij Plopsa - was het een optelsom waaraan hij kapot ging. Na negen maanden onder Van den Kerkhof had hij zelfs geen zin meer in het leven. “Ik ging met mijn klachten naar de dokter. ‘Soigneer u’, zo liet de CEO daarna weten, en ‘s anderendaags kon ik niet meer inloggen op mijn werkcomputer.”