Karel Pinxten.
Volledig scherm
Karel Pinxten. © Photo News

Lidmaatschap Karel Pinxten bij Open Vld “in onderling overleg” stopgezet

Karel Pinxten, voormalig federaal minister van Defensie, is geen lid meer van Open Vld. De voormalige politicus kwam recent opnieuw in opspraak wegens een onderzoek naar gesjoemel bij de Europese Rekenkamer, waar hij tot drie jaar geleden een hoge functie bekleedde. Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is zijn lidmaatschap van de partij nu “in onderling overleg” stopgezet. Dat zei hij bij VTM Nieuws.

154 reacties

 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Dat is nog in het voordeel van Pinxten ook, zo is hij niet meer verplicht om zijn afdrachten te betalen aan de open VLD. In onderling overleg noemt Lachaert zoiets dan.
 • andre wouters

  1 maand geleden
  En nog een uitredingsvergoeding van 320.000€ zoals normaal zeker!!!
 • Willy Van Craen

  1 maand geleden
  Het voorbeeld van een beroeps politici. Geleerd van enkele voorgangers KDG en V. Ik zou hetzelfde doen zoals hem en zijn voorgangers daar er toch nooit een straf volgt.
 • Guido Verbist

  1 maand geleden
  Nu veel drukte over die kriminaliteit, volgende week maken we weer plaats voor andere die het niet konden laten; misschien gelukkig dat we de misbruiken die geen daglicht zien niet weten?
 • Norman Hardy

  1 maand geleden
  OVLD is dringend aan naamsverandering toe. ‘Open’ noemen ze zich. Ik zie eerder heimelijke duikers (Somers, Rutten...) ‘Vlaams’ noemen ze zich, van alle partijen alleszins de minst Vlaamse ‘Liberaal’ noemen ze zich, Vrij om onbeperkt te sjoemelen (Geert Versnick, Pinxten, El Kaouakibi...) ‘Democratisch’ noemen ze zich, net zoals Erdogan die ooit beweerde dat hij Europa eens zou tonen wat echte democratie is.
 1. PVDA stapt naar integriteitsbureau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoordelijkheid van Antwerps stadsbestuur aan het licht komt”
  Antwerpen

  PVDA stapt naar integri­teits­bu­reau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoor­de­lijk­heid van Antwerps stadsbe­stuur aan het licht komt”

  De PVDA dient klacht in bij het integriteitsbureau van de stad Antwerpen over de rol van het stadsbestuur in de zaak-Sihame El Kaouakibi. Fractievoorzitter Peter Mertens haalt uit naar N-VA. “Het lijkt erop dat burgemeester Bart De Wever en schepen Nabilla Ait Daoud toestonden dat El Kaouakibi haar jaarloon als CEO verhoogde tot 100.000 euro. Het wordt tijd dat men de politieke verantwoordelijkheid van het college aan het licht brengt.”
 1. 332 'dienstreizen' blijken vakanties met vrouw en jachtvrienden: Karel Pinxten maakte "systematisch misbruik" van Europese topfunctie
  PREMIUM

  332 'dienstrei­zen' blijken vakanties met vrouw en jachtvrien­den: Karel Pinxten maakte "systema­tisch misbruik" van Europese topfunctie

  Open Vld'er Karel Pinxten (68) verdiende als auditeur bij de Europese Rekenkamer dik 17.000 euro netto per maand. Toch misbruikte hij systematisch zijn topfunctie voor extraatjes. Zo schoof Pinxten onkosten van 332 zogezegde dienstreizen door naar zijn werkgever. In werkelijkheid ging het om privé-uitjes met zijn vrouw of jachtpartijen met vrienden. Schatting van wat dat de Europese belastingbetaler kostte: ongeveer 570.000 euro.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"