Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Lichtte Avrox ons land op met mondmaskerdeal? Luxewagens in beslag genomen en topman opnieuw opgepakt

Laurent Hericord, de baas van Avrox, het Luxemburgse bedrijf dat 15 miljoen stoffen mondmaskers leverde aan België in volle coronapandemie, is opnieuw opgepakt. Dat bericht de krant ‘Le Soir’.

 1. Ruim helft lokale besturen plant extra zones met snelheidslimieten tot 30 km/u
  47

  Ruim helft lokale besturen plant extra zones met snelheids­li­mie­ten tot 30 km/u

  Ruim de helft van de lokale besturen is van plan extra snelheidslimieten van 30 km/u of lager in te voeren, in veel gevallen nog dit jaar. Lokale besturen die een extra zone 30 plannen, kijken vooral naar stads- en dorpskernen en woonwijken. In slechts 1 op de 10 gevallen is het de bedoeling om de zone 30 in de volledige bebouwde kom in te voeren. Dat blijkt uit een bevraging bij de lokale besturen die het Departement Mobiliteit en Openbare Werken heeft uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.