De Kamercommissie Gezondheid heeft maandag het licht op groen gezet voor de inzet van snelle antigeentesten in de coronateststrategie.
Volledig scherm
De Kamercommissie Gezondheid heeft maandag het licht op groen gezet voor de inzet van snelle antigeentesten in de coronateststrategie. © Klaas De Scheirder

Licht op groen voor inzet van sneltesten in coronastrategie, grootschalig proefproject deze week van start

De Kamercommissie Gezondheid heeft maandag het licht op groen gezet voor de inzet van snelle antigeentesten in de coronateststrategie. Woensdag starten veertien huisartsenpraktijken en zes test- en triagecentra over gans het land pilootprojecten, meldt artsenvereniging Domus Medica. Patiënten met coronasymptomen, die nog geen vijf dagen ziek zijn, worden meteen getest en krijgen al na een kwartier het resultaat. Het doel is om vanaf januari op grote schaal te starten met sneltesten.

2 reacties

 • jan wuyts

  3 maanden geleden
  Met de hedendaagse technologie moest er allang een zelftest ter beschikking zijn elkeen 1 maal per week thuis testen en in een minimum van tijd hadden we de pandemie grotendeels onder controle.
 • kris platteau

  3 maanden geleden
  Hoor Vandenbroucke in oktober nog zeggen dat hij eigenlijk het nut van zulke sneltesten niet inzag. Twee weken later was er een tweede piek en konden de testlabos niet meer volgen.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees