Patrice Lumumba werd in 1960 gevangengenomen. Rechts: de verhulde kies die in 2016  bij Godelieve Soete werd gefotografeerd
Volledig scherm
Patrice Lumumba werd in 1960 gevangengenomen. Rechts: de verhulde kies die in 2016 bij Godelieve Soete werd gefotografeerd © AFP, Jelle Vermeersch

Lichamelijke resten van Patrice Lumumba keren terug naar Congo

De Congolese regering is gestart met de voorbereidingen voor de repatriëring van de stoffelijke resten van Patrice Lumumba. Die resten, volgens Lumumba’s jongste zoon Guy Patrice, een vinger en twee tanden, bevinden zich vandaag nog in ons land, en zullen voor 30 juni terugkeren naar Congo. Dat schrijven Congolese media. De repatriëring valt echter niet samen met het eerste bezoek van het Belgische koningspaar, dat gepland staat van 7 tot 13 juni.

  1. Bijzonder zware brand bij houtverwerkingsbedrijf aan Sint-Bernardsesteenweg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest”
    Play
    Hemiksem

    Bijzonder zware brand bij houtverwer­kings­be­drijf aan Sint-Bernardse­steen­weg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest”

    Bij het houtverwerkingsbedrijf Coppens D. & Zn aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hemiksem is zondagavond een bijzonder zware brand uitgebroken. Het vuur zou ontstaan zijn achteraan in een loods en woedde zeer hevig. De dikke rookwolk was vanop grote afstand zichtbaar. Ondertussen heeft de brandweer het vuur onder controle, maar de infrastructuur van het bedrijf is compleet verwoest.