Premier De Croo bij VTM NIEUWS
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo bij VTM NIEUWS © VTM NIEUWS

Liberalen staan alleen met verzet tegen verplichte prik, maar die is nog lang niet aan de orde

Ondanks de oproep van verschillende zorginstellingen, lijkt ons land nog absoluut niet van plan om Oostenrijk te volgen met de invoering van een verplichte vaccinatie. Het draagvlak binnen de federale regering is de afgelopen week wel opmerkelijk gegroeid: de liberalen zijn nog de enigen die er niet van willen weten. Maar de interne discussie is voorlopig gaan liggen. “Iedereen beseft dat het niet de oplossing is voor de vierde golf.”

131 reacties

 • Jan Vanstraat

  2 maanden geleden
  De eerste Minister zijn taak is om alle Belgen te beschermen ! Neem is uw verantwoordelijkheid.
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  Een democratie waar 10 procent de overige 90 procent uitlacht. Dit met steun van de VLD.
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  De liberalen palaveren ook al meer dan 20 jaar over de afschaffing van de solidariteitsbijdrage op de pensioenen, een 'tijdelijke' crisisbelasting uit ... 1993! Vivaldi heeft al veel geregeld in het voordeel van de zelfstandigen, maar de gepensioneerden: zij blijven deze pestbelasting betalen!
 • christian demeester

  2 maanden geleden
  Hoe wereldvreemd kunnen onze politici nog zijn?
 • Luc Vandeplas

  2 maanden geleden
  De Croo legt de verantwoordelijkheid liever bij de burgers dan bij hemzelf, een premier onwaardig! Al wisten dat wel al een tijdje...
 1. Weg vrijgemaakt na ongeval met twee zwaargewonden, veel schade en verkeerschaos bij aanrijding tussen vrachtwagen en personenwagens op E17 richting Gent
  Nazareth/Gent

  Weg vrijge­maakt na ongeval met twee zwaargewon­den, veel schade en verkeers­cha­os bij aanrijding tussen vrachtwa­gen en personenwa­gens op E17 richting Gent

  Op de E17 richting Gent gebeurde in de late namiddag een zwaar ongeval met een vrachtwagen en verschillende personenwagens ter hoogte van Nazareth. “Daarbij raakten helaas ook twee personen zwaargewond. Het verkeer werd er via de pechstrook geleid maar je vermijdt best de omgeving”, zegt An Berger van de Federale politie. De baan is intussen vrijgemaakt.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Gezin uit Halle krijgt verschrikkelijk nieuws: na oudste zoon, lijdt nu ook jongste zoon aan ongeneeslijke ziekte
  Play

  Gezin uit Halle krijgt verschrik­ke­lijk nieuws: na oudste zoon, lijdt nu ook jongste zoon aan ongenees­lij­ke ziekte

  Een gezin uit Halle heeft afgelopen week hartverscheurend nieuws gekregen. Na hun oudste zoon van zeven jaar, lijdt nu ook hun jongste zoon van drie jaar aan een ongeneeslijke ziekte. Kinderen met die ziekte worden hooguit achttien jaar. De ziekte is uiterst zeldzaam, in Vlaanderen zijn er maar een paar gevallen bekend. Ondertussen is er al een steunactie opgezet om het gezin te helpen. “Ik probeer als mama sterk te zijn, hoe moeilijk het ook is.” Bekijk hierboven de volledige reportage uit VTM NIEUWS.