Schepen Els Ampe (Open Vld) pleit voor een stop op sociale woningen.
Volledig scherm
Schepen Els Ampe (Open Vld) pleit voor een stop op sociale woningen. © BELGA

Liberalen in stad Brussel pleiten voor stop op nieuwe sociale woningen

De liberalen in de stad Brussel zullen in hun programma voor de gemeenteraadsverkiezingen pleiten voor een stop op nieuwe ­sociale woningen. Dat zegt Els Ampe, Brussels Open Vld-schepen van Openbare Werken en Mobiliteit in De Standaard. Ampe staat tweede op de tweetalige lijst MR-Open Vld. 

39 reacties

 • Ben Strubbe

  4 jaar geleden
  Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van pitabars, pizzarestaurants, dampwinkels, shishabars, nachtwinkels, enz. in een stad. Deze zijn een maatstaf voor de marginaliteit van een stad.
 • Jos Theys

  4 jaar geleden
  Verkoop de helft van die woningen en gebruik de opbrengst om de andere helft in orde te zetten. Automatisch krijg je een betere sociale mix.
 • Klara De Smet

  4 jaar geleden
  De problemen dan maar verschuiven ipv ze op te lossen? Stop met armoede in te voeren uit gans Europa en ver daarbuiten, deze mensen komen naar hier voor onze sociale zekerheid die op springen staat en doorgaans kunnen deze mensen zelf nooit iets bijdragen zodat ze afhankelijk blijven. Los eerst hier de ernstige armoede- en gelieerde ziekteproblemen op en help arme mensen in hun thuisland in hun eigen omgeving daar wint iedereen bij.
 • Jef Pauwels

  4 jaar geleden
  Dank zij een neoliberaal beleid eerst allemaal aan het ocmw en vervolgens op straat (dakloos?).
 • René Schoeters

  4 jaar geleden
  Laat je niet vangen er zijn verkiezingen in aantocht!
 1. Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE
  Play

  Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE

  In de Westhoek is het waterpeil stilaan aan het zakken. In Roesbrugge en Alveringem kon de IJzer gisteren het vele water niet meer slikken en dus liepen huizen en straten onder water. “In Roesbrugge is de situatie een stuk verbeterd, het water is daar al zo’n 30 centimeter gezakt”, zegt Kristof Louagie van brandweerzone Westhoek. “In een dorp verderop, Lo, is er een lichte stijging, daar hebben we een kleine dam opgeworpen.” Volg het gesprek met de brandweer bij HLN LIVE.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.