Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Liberale coalitiepartners schieten idee van Magnette voor “volledig gratis” openbaar vervoer meteen af

PS-voorzitter Paul Magnette pleit er in Le Soir voor om het openbaar vervoer “volledig gratis” te maken. Dat geldt dus ook voor de NMBS. Volgens Magnette is er in de klimaatcrisis een “elektroshock” nodig. Dat gaat samen met grootschalige investeringen en gratis openbaar vervoer. Zijn pleidooi valt echter op een koude steen bij zijn liberale coalitiepartners in de federale regering.

288 reacties

 • Wesley Kenis

  4 weken geleden
  Splits belgie en Vlaanderen heeft 12 miljard om dat mogelijk te maken zonder extra kosten...
 • vanaeken jokke

  4 weken geleden
  Verhuis Karel Dillen N Korea lijkt een geschikte plaats als u zo van communisme houd.Leunt kort aan groen die denken ook dat ze met hun 9 % de almachtige partij zijn. Gratis bestaat niet de rekening zal betaald worden dat moesten zelfs de Hasselaren doen die dachten Gratis met de bus te rijden tot de belastingbrief in de brievenbus viel.
 • Karel Dillen

  4 weken geleden
  Ze hadden beter PVDA dan MR in de regering mee genomen.
 • Ludwig Van der Auwera

  4 weken geleden
  0,5% taks op een effectenrekening is duidelijk een vermogensbelasting
 • Etienne De Bondt

  4 weken geleden
  Aan de spaarcenten van de kleintjes zitten om de kosten te betalen, maar ze mogen wel gratis gebruik maken van een mank lopend openbaar vervoer. Zorg er eerst eens voor dat het openbaar vervoer zijn werk doet, een goed werkend openbaar vervoer mag iets kosten zie maar naar onze buurlanden.
 1. Anuna De Wever op klimaatmars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”
  Play

  Anuna De Wever op klimaat­mars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”

  Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. “De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?”, zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.