Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Liberale coalitiepartners schieten idee van Magnette voor “volledig gratis” openbaar vervoer meteen af

PS-voorzitter Paul Magnette pleit er in Le Soir voor om het openbaar vervoer “volledig gratis” te maken. Dat geldt dus ook voor de NMBS. Volgens Magnette is er in de klimaatcrisis een “elektroshock” nodig. Dat gaat samen met grootschalige investeringen en gratis openbaar vervoer. Zijn pleidooi valt echter op een koude steen bij zijn liberale coalitiepartners in de federale regering.

288 reacties

 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Splits belgie en Vlaanderen heeft 12 miljard om dat mogelijk te maken zonder extra kosten...
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  Verhuis Karel Dillen N Korea lijkt een geschikte plaats als u zo van communisme houd.Leunt kort aan groen die denken ook dat ze met hun 9 % de almachtige partij zijn. Gratis bestaat niet de rekening zal betaald worden dat moesten zelfs de Hasselaren doen die dachten Gratis met de bus te rijden tot de belastingbrief in de brievenbus viel.
 • Karel Dillen

  1 jaar geleden
  Ze hadden beter PVDA dan MR in de regering mee genomen.
 • Ludwig Van der Auwera

  1 jaar geleden
  0,5% taks op een effectenrekening is duidelijk een vermogensbelasting
 • Etienne De Bondt

  1 jaar geleden
  Aan de spaarcenten van de kleintjes zitten om de kosten te betalen, maar ze mogen wel gratis gebruik maken van een mank lopend openbaar vervoer. Zorg er eerst eens voor dat het openbaar vervoer zijn werk doet, een goed werkend openbaar vervoer mag iets kosten zie maar naar onze buurlanden.
 1. De Croo: “Logisch dat we steunmaatregelen voor energie gaan afbouwen”
  27

  De Croo: “Logisch dat we steunmaat­re­ge­len voor energie gaan afbouwen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in VTM Nieuws gezegd dat de steunmaatregelen voor energie zoals het sociaal tarief in de komende weken afgebouwd zullen worden. “Door de genomen steunmaatregelen gaan we de komende weken zien dat de voorschotfacturen naar beneden zullen gaan. En als we zien dat de crisis aan het minderen is, dan is het ook logisch dat we die steunmaatregelen zullen afbouwen, zoals we dat met Covid ook hebben gedaan.”