Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Liberale coalitiepartners schieten idee van Magnette voor “volledig gratis” openbaar vervoer meteen af

PS-voorzitter Paul Magnette pleit er in Le Soir voor om het openbaar vervoer “volledig gratis” te maken. Dat geldt dus ook voor de NMBS. Volgens Magnette is er in de klimaatcrisis een “elektroshock” nodig. Dat gaat samen met grootschalige investeringen en gratis openbaar vervoer. Zijn pleidooi valt echter op een koude steen bij zijn liberale coalitiepartners in de federale regering.

288 reacties

 • Wesley Kenis

  4 weken geleden
  Splits belgie en Vlaanderen heeft 12 miljard om dat mogelijk te maken zonder extra kosten...
 • vanaeken jokke

  4 weken geleden
  Verhuis Karel Dillen N Korea lijkt een geschikte plaats als u zo van communisme houd.Leunt kort aan groen die denken ook dat ze met hun 9 % de almachtige partij zijn. Gratis bestaat niet de rekening zal betaald worden dat moesten zelfs de Hasselaren doen die dachten Gratis met de bus te rijden tot de belastingbrief in de brievenbus viel.
 • Karel Dillen

  4 weken geleden
  Ze hadden beter PVDA dan MR in de regering mee genomen.
 • Ludwig Van der Auwera

  4 weken geleden
  0,5% taks op een effectenrekening is duidelijk een vermogensbelasting
 • Etienne De Bondt

  4 weken geleden
  Aan de spaarcenten van de kleintjes zitten om de kosten te betalen, maar ze mogen wel gratis gebruik maken van een mank lopend openbaar vervoer. Zorg er eerst eens voor dat het openbaar vervoer zijn werk doet, een goed werkend openbaar vervoer mag iets kosten zie maar naar onze buurlanden.
 1. Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. "De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie", klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
 1. Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkatten: meer dan 15.000 in 2020

  Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkat­ten: meer dan 15.000 in 2020

  De Vlaamse steden en gemeenten vingen in 2020 meer dan 15.000 zwerfkatten. Dat is 4 procent meer dan het jaar voordien, zo blijkt zondag uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De minister zou overwegen om de lokale besturen nu ook gratis kattenvoeding te geven. "Het zijn echter de asielcentra, verenigingen en andere vrijwilligers die het lokaal beleid echt rechthouden. Zij verdienen alle steun", zegt Warnez.