Kevin Janssen (29) werd dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar geslagen toen hij in het park zwerfvuil ging ruimen
Volledig scherm
Kevin Janssen (29) werd dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar geslagen toen hij in het park zwerfvuil ging ruimen © RV

LEZERSBRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegetakeld tijdens een wandeling met zijn hondje. Maar in plaats van gerechtigheid kregen we nog een mokerslag op ons hoofd”

Niemand blijft onbewogen bij de aanval op Kevin Janssen (29), een jongeman met een beperking die dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar werd geslagen. Maar bij deze lezeres werd een oude wonde opengereten. Haar broer, die het syndroom van Down heeft, is net hetzelfde overkomen toen hij zijn dagelijkse wandeling maakte.  “Hij deed een beetje raar toen hij thuiskwam maar was vooral stil. Tot het douchemoment die avond. Bleek dat mijn broer zwaar geschopt en toegetakeld was... De daders waren al gekend bij de politie voor het teisteren van de buurt”. Lees hierna haar integrale lezersbrief.

75 reacties

 • Monique Geboers

  1 maand geleden
  En dan heb ik gelezen dat de daders niet wisten dat ze te doen hadden met iemand met een mentale beperking. Hieruit versta ik dat je volgens hen iemand zonder een beperking wel mag in elkaar kloppen. Razend maakt mij dat.
 • PIET GOETHALS

  1 maand geleden
  't zal wel aan onze "moderne tijd" liggen zeker? Justitie treedt niet op, en de bevolking moet alles slikken. Vroeger namen ze bij zulke situaties het recht in eigen hand, en ging de dader zeker op de markt tentoon staan. En voelde die effectief zelf wat hij had gedaan.
 • Willy Michiels

  1 maand geleden
  Er moet toch iemand weten wie ze zijn en zet hun gezicht op sociaal media ze zullen dan anders piepen en lang niet meer buiten komen maar ja dan komen ze zwaaien met mensenrechten of die jongens die aangepakt zijn geen mensen zijn.
 • Louise janssens

  1 maand geleden
  Wie hebben deze criminelen opgevoed, doe ze 5 jaar werken in de gehandicaptenzorg. Ze zullen dan wel anders piepen.
 • Gilles Standaert

  1 maand geleden
  Justitie, waar criminelen tevreden terugkeren. En zo behouden ze daar hun job.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort