Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”

Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter.  Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald.“ Lees de  lezersbrief hieronder integraal.

86 reacties

 • Angelo ledda

  3 dagen geleden
  bijna gratis het net opladen en dan terugkopen aan vette prijs + btw ...alleen in vlaanderen vinden ze zo dingen uit ..
 • Alfons Schoeters

  2 weken geleden
  Mevrouw Zuhal Demir, alvorens een beslissing te nemen, kijk eerst eens rond in je eigen land? Wallonië heeft een veel betere oplossing!?!? En...in Brussel weet je in welke tijd ze daar nog leven!?!Daar krijgt men nog groene stroomcertificaten?!? In Frankrijk krijg je dezelfde prijs van wat je betaalt?!? Maar daar zie je dan ook geen privé zonnepanelen op de daken liggen!?! Hoe noordelijk des te meer panelen hoe zuidelijker des te minder!?!Europese logica
 • raymond van der craen

  2 weken geleden
  Mw. Demir zelfs het prosumententarief dat wij moeten betalen is pure contractbreuk want zo waren de regeltjes niet toen wij onze panelen legden, m.a.w. dit is diefstal en dieven moeten ze in de bak steken!
 • peter destoop

  3 weken geleden
  In Engeland wordt men betaald voor de elctriciteit die men op het net steekt. Wat logisch is. Wij produceren electriciteit. In België worden we beboet omdat we electriciteit produceren . Begrijpe wie kan.
 • Lut D Hauwers

  1 maand geleden
  Waarom de Vlamingen een digitale teller moeten nemen en de Walen niet zou ik graag eens uitgelegd zien. Alle Belgen gelijk voor de wet is een fabeltje!
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king