Het cafe van Camille Devos uit Zedelgem. Al maanden met de stoelen omgekeerd op de tafels. En de vrees is groot dat de heropening op 1 mei er ook niet komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het cafe van Camille Devos uit Zedelgem. Al maanden met de stoelen omgekeerd op de tafels. En de vrees is groot dat de heropening op 1 mei er ook niet komt. © RV

LEZERSBRIEF. “Laat ons véchten om veilig te heropenen. Liever dat dan vechten om het hoofd recht te houden, terwijl je geld op is en ook je moed”

1 mei. Zoals voor zoveel mensen was dat voor cafébazin Camille Devos een datum om naartoe te leven. Nu coronacommissaris Pedro Facon en Marc Van Ranst in de aanloop van het overlegcomité woensdag zeggen dat 1 mei “onmogelijk” wordt, zakt de moed haar in de schoenen. In een open brief beschrijft deze alleenstaande mama van vijf  hoe moeilijk ze het nu heeft, maar ook waarom haar dorpscafé heropenen volgens haar veiliger is dan de situatie nu. Lees hier haar integrale brief.

34 reacties

 • Gratienne D'Hondt

  1 maand geleden
  Laat ons op reis kunnen gaan En laat ons terug terrasjes kunnen doen alles kan veilig iedereen doet zijn best het is nu veel slechter want op deze manier kan het niet verder en begint iedereen er zijn voeten er aan te vegen
 • Guy Hendrickx

  1 maand geleden
  Als de grenzen volgende week openen en de horeca na1 mei nog dicht moet blijven vrees ik dat er velen in Nederland op restaurant gaan ( waarschijnlijk open vanaf eind april).
 • Nawal Bejja

  1 maand geleden
  De grenzen gaan weer open althans ze waren al die tijd gewoon open hoor. Geen 1 keer controle, dus was puur om mensen bang te maken. Als de grenzen zogezegd open gaan, waarom de horeca niet? Laat ons eerst eens terug leven in ons eigen landje.
 • marc verte

  1 maand geleden
  Guido van driel, dat is niet iedereen gegund he.
 • Herbert Roelandt

  1 maand geleden
  marleen verkest: we willen de grenzen wel terug open. Jij wil misschien niet op reis, maar ik wil niet op cafe!
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den