Lotta Van Herck kan al vier maanden niet meer trainen op het ijs
Volledig scherm
PREMIUM
Lotta Van Herck kan al vier maanden niet meer trainen op het ijs © RV

LEZERSBRIEF. “Laat mijn dochter weer trainen. Ze is de moed aan het verliezen”

“In een gebedshuis mogen sinds half december vijftien personen samenkomen, maar tien schaatsers die samen trainen op een schaatsbaan van 3000 m² met een plafond van 15 m hoog: dàt wordt als te gevaarlijk beschouwd”, klaagt Caroline Van Landuyt aan. Zij is de mama van de 14-jarige Lotta Van Herck, kunstschaatser en shorttrackster. “Mijn dochter heeft letterlijk tegen mij gezegd: als dit nog lang duurt, heeft het voor mij geen zin meer... Heel haar leven draait rond dat schaatsen. Ze ziet haar droom in duigen vallen”. Hieronder leest u haar integrale lezersbrief.

 1. LEZERSBRIEF. “Klaag toch niet over een uitgesteld reisje. Ik moet de begrafenis van mijn man al acht maanden uitstellen”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF. “Klaag toch niet over een uitgesteld reisje. Ik moet de begrafenis van mijn man al acht maanden uitstellen”

  Bijna iedereen snakt naar perspectief, nu al een volledig jaar lang bijzonder weinig toegestaan is. Maar misschien moeten we dat gemis toch ook relativeren, schrijft lezeres Caroline Stevens. “Ik verloor mijn man op 16 juni 2020. Mensen klagen over een reisje dat een jaar uitgesteld moet worden. Ik moet nu al bijna acht maanden wachten voor ik mijn geliefde de begrafenis kan geven die hij wilde.” Hieronder leest u haar integrale brief.
 2. LEZERSBRIEF. “Kom onze gehandicapte zoon eens uitleggen waarom zijn vrienden al een prik krijgen maar hij niet”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF. “Kom onze gehandicap­te zoon eens uitleggen waarom zijn vrienden al een prik krijgen maar hij niet”

  Deze week starten de vaccinaties in voorzieningen voor personen met een handicap. “De vrienden van mijn zoon worden geprikt, maar onze Jeroen komt nog niet aan de beurt, omdat hij niet in de instelling blijft slapen”, schrijft Gerry Van Ceunebroecke uit Oudenaarde. Dat heeft een grote impact, want Jeroen heeft zijn kameraden van het dagcentrum al bijna een jaar niet meer gezien. Lees hier de integrale brief van vader Gerry.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"