REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Leveringen Johnson & Johnson-vaccin blijven beperkt

België zal volgende week naar verwachting opnieuw maar een beperkt aantal vaccins van Johnson & Johnson ontvangen, net als de rest van Europa. In totaal zullen er volgende week amper 40.800 dosissen geleverd worden, zegt de Taskforce Vaccinatie aan onze redactie. Deze week worden er 36.000 dosissen geleverd, in april kreeg België in totaal 66.000 vaccins.

 1. Bijziendheid bij jonge kinderen neemt toe: “Niet alleen de schuld van de lockdown”
  4

  Bijziend­heid bij jonge kinderen neemt toe: “Niet alleen de schuld van de lockdown”

  In sommige Aziatische landen zouden al negen op de tien 20-jarigen lijden aan bijziendheid. Volgens een nieuwe Chinese studie zou het aantal bijziende jonge kinderen nog zijn toegenomen door de verschillende lockdowns van het afgelopen anderhalf jaar. De onderzoekers spreken daarom zelfs van ‘quarantainemyopie’. “Bij ons in Europa is de toestand nog niet zo dramatisch, al zien we ook een toename”, zegt oogspecialist en -chirurg Marnix Claeys. En die is niet alleen te wijten aan corona.
 2. Wat als je een allergische reactie krijgt? Vaccinoloog Corinne Vandermeulen beantwoordt vragen over het Moderna-vaccin
  Play

  Wat als je een allergi­sche reactie krijgt? Vaccino­loog Corinne Vandermeu­len beant­woordt vragen over het Moderna-vac­cin

  Zijn de vaccins genoeg getest? En wat als je uitzonderlijk een allergische reactie krijgt? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. ‘IK BEN DAAR’ is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. Jana (23) ontmoet vaccinoloog Corinne Vandermeulen. Samen unboxen ze het Moderna-vaccin.