Volledig scherm
PREMIUM

LEVENSVERHAAL. Shanti (23) pleegt euthanasie door “ondraaglijk psychisch lijden” na aanslagen op Brussels Airport: “Ik heb gelachen en gehuild, tot op de laatste dag”

“Weet dat ik jullie nu al mis”, met die boodschap nam de 23-jarige Shanti De Corte afscheid van het leven. Op 22 maart 2016 maakte ze van dichtbij de aanslagen in Zaventem mee. “Of ik het kan plaatsen? Ik vrees van niet”, schreef ze. “Plots is het daar weer, die beelden. Een luide knal, stilte, een tweede knal.” Ze torste zo’n ondraaglijk psychisch leed met zich mee, dat ze op 7 mei euthanasie kreeg. Het verhaal van Shanti: de moedige strijd tegen het trauma, tot de laatste snik.

  1. Bouchez: “Uitspraken De Wever houden geen steek, zelfs voor Vlaanderen is confederalisme zinloos”
    145

    Bouchez: “Uitspraken De Wever houden geen steek, zelfs voor Vlaanderen is confedera­lis­me zinloos”

    MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hecht weinig geloof aan de verklaringen van Bart De Wever (N-VA) dat zijn partij in 2024 enkel in een regering wil stappen als die het confederalisme organiseert. “Politiek is wiskunde, en vandaag is er bijna niemand in de Belgische politiek te vinden die het confederalisme verdedigt, zelfs niet in Vlaanderen”, zei hij in De Zevende Dag. “Zelfs voor Vlaanderen heeft confederalisme geen zin, want de uitdagingen bevinden zich momenteel op Europees niveau.”