Murk had stijl, altijd gehad. Engelse chic, met zijn golvende haar, grote knevel onder zijn neus, en vooral: verfijnde, sarcastische humor.
Volledig scherm
PREMIUM
Murk had stijl, altijd gehad. Engelse chic, met zijn golvende haar, grote knevel onder zijn neus, en vooral: verfijnde, sarcastische humor. © Patrick Holderbeke

LEVENSVERHAAL. Als een chirurg mensenlevens redt, maar alle vier zijn zonen verliest

Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het levensverhaal van Murk Lauwers dat in mei 2018 in onze krant verscheen. De arts erfde zijn lange, behendige vingers van zijn vader en grootvader, pioniers-chirurgen van het geslacht Lauwers uit Kortrijk. Hij was gereputeerd, om zijn familienaam, zijn competentie, zijn schone littekens. Maar zijn Britse flegma verborg een ondenkbare pijn. Terwijl hij zoveel mensenlevens redde, verloor hij zijn vier zonen.

 1. Biecht van Vlaanderens jongste moordenaar, die op zijn 16e zijn bompa doodde: “Ik riep dat we weg moesten, maar Gino had de klauwhamer al in de aanslag”
  PREMIUM

  Biecht van Vlaande­rens jongste moordenaar, die op zijn 16e zijn bompa doodde: “Ik riep dat we weg moesten, maar Gino had de klauwhamer al in de aanslag”

  Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het verhaal van Vlaanderens jongste moordenaar. Hij is sinds afgelopen zomer vrij onder elektronisch toezicht. De nu 34-jarige Guy Claes uit Kontich was 16 toen hij met twee kompanen inbrak bij zijn tante en er een roofmoord pleegde op zijn bompa Gilbert Stynen (71), die onverwacht was binnengekomen. De assisenjury veroordeelde de tiener tot 25 jaar, waarvan hij 18 jaar effectief in de cel zat. Onze reporters Annick Grobben en Patrick Lefelon spraken in juli 2019 met hem. Wat heeft de gevangenis met hem gedaan? Denkt hij nog vaak aan zijn bompa? En ziet hij nog een toekomst voor zichzelf? Lees hier de volledige reeks.
 2. Het wonderbaarlijke leven van profvoetballer Bobby Dekeyser: van straatschoffie tot multimiljonair
  PREMIUM

  Het wonderbaar­lij­ke leven van profvoet­bal­ler Bobby Dekeyser: van straat­schof­fie tot multimiljo­nair

  Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het levensverhaal van ex-voetballer Bobby Dekeyser dat in november 2018 in onze krant verscheen.“Dag Jean-Marie, ik ben ook een Belg en ik ben ook keeper.” Zo begon Bobby Dekeyser het gesprek dat zijn leven zou veranderen, ergens in de lente van 1986. Jean-Marie was dé Jean-Marie – Pfaff, dus. In die jaren was hij nog de grote held, keeper bij Bayern Munchen en de Rode Duivels. Het gesprek begon in een hotel in Frankfurt, waar Bayern logeerde voor de wedstrijd tegen de plaatselijke club. Dekeyser logeerde er ook, in de kamer van een kennis. Hij was volledig berooid na zijn legerdienst en een noodlottige afloop van zijn keeperscarrière bij het Brusselse Union.