Murk had stijl, altijd gehad. Engelse chic, met zijn golvende haar, grote knevel onder zijn neus, en vooral: verfijnde, sarcastische humor.
Volledig scherm
PREMIUM
Murk had stijl, altijd gehad. Engelse chic, met zijn golvende haar, grote knevel onder zijn neus, en vooral: verfijnde, sarcastische humor. © Patrick Holderbeke

LEVENSVERHAAL. Als een chirurg mensenlevens redt, maar alle vier zijn zonen verliest

Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het levensverhaal van Murk Lauwers dat in mei 2018 in onze krant verscheen. De arts erfde zijn lange, behendige vingers van zijn vader en grootvader, pioniers-chirurgen van het geslacht Lauwers uit Kortrijk. Hij was gereputeerd, om zijn familienaam, zijn competentie, zijn schone littekens. Maar zijn Britse flegma verborg een ondenkbare pijn. Terwijl hij zoveel mensenlevens redde, verloor hij zijn vier zonen.

 1. Biecht van Vlaanderens jongste moordenaar, die op zijn 16e zijn bompa doodde: “Ik riep dat we weg moesten, maar Gino had de klauwhamer al in de aanslag”
  PREMIUM

  Biecht van Vlaande­rens jongste moordenaar, die op zijn 16e zijn bompa doodde: “Ik riep dat we weg moesten, maar Gino had de klauwhamer al in de aanslag”

  Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het verhaal van Vlaanderens jongste moordenaar. Hij is sinds afgelopen zomer vrij onder elektronisch toezicht. De nu 34-jarige Guy Claes uit Kontich was 16 toen hij met twee kompanen inbrak bij zijn tante en er een roofmoord pleegde op zijn bompa Gilbert Stynen (71), die onverwacht was binnengekomen. De assisenjury veroordeelde de tiener tot 25 jaar, waarvan hij 18 jaar effectief in de cel zat. Onze reporters Annick Grobben en Patrick Lefelon spraken in juli 2019 met hem. Wat heeft de gevangenis met hem gedaan? Denkt hij nog vaak aan zijn bompa? En ziet hij nog een toekomst voor zichzelf? Lees hier de volledige reeks.
 2. Het wonderbaarlijke leven van profvoetballer Bobby Dekeyser: van straatschoffie tot multimiljonair
  PREMIUM

  Het wonderbaar­lij­ke leven van profvoet­bal­ler Bobby Dekeyser: van straat­schof­fie tot multimiljo­nair

  Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het levensverhaal van ex-voetballer Bobby Dekeyser dat in november 2018 in onze krant verscheen.“Dag Jean-Marie, ik ben ook een Belg en ik ben ook keeper.” Zo begon Bobby Dekeyser het gesprek dat zijn leven zou veranderen, ergens in de lente van 1986. Jean-Marie was dé Jean-Marie – Pfaff, dus. In die jaren was hij nog de grote held, keeper bij Bayern Munchen en de Rode Duivels. Het gesprek begon in een hotel in Frankfurt, waar Bayern logeerde voor de wedstrijd tegen de plaatselijke club. Dekeyser logeerde er ook, in de kamer van een kennis. Hij was volledig berooid na zijn legerdienst en een noodlottige afloop van zijn keeperscarrière bij het Brusselse Union.
 1. Met de fiets van India naar Zweden, voor de liefde: hij was een kasteloze zonder toekomst. Zij een Zweedse edelvrouw. En toch overwint de liefde
  PREMIUM

  Met de fiets van India naar Zweden, voor de liefde: hij was een kasteloze zonder toekomst. Zij een Zweedse edelvrouw. En toch overwint de liefde

  Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het eerste deel van het opmerkelijke liefdesverhaal van Pradyumna Kumar Mahanandia (PK) en Ann-Charlotte Von Schedvin (Lotta) dat in augustus 2018 in onze krant verscheen. Hun twee leefwerelden konden moeilijk vérder uit elkaar liggen. PK huppelde als kleine jongen zonder kleren door de Indiase jungle, terwijl Lotta een telg was van de Zweedse adel. Toch komen ze samen. Reporter Dietert Bernaers en fotograaf Jan Aelberts trokken naar een Zweeds bos om dit onwaarschijnlijke liefdes verhaal op te tekenen. Een beklijvender sprookje gaat u deze lente niet lezen.
 2. PS-vicepremier Dermagne wil Belgische monarchie afschaffen en pleit voor een republiek
  199

  PS-vicepre­mier Dermagne wil Belgische monarchie afschaffen en pleit voor een republiek

  PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne wil de Belgische monarchie afschaffen. “Ik kan geen systeem goedkeuren dat ongelijkheid tussen burgers creëert”, zegt de federale minister in het tijdschrift ‘Wilfried’. Hij pleit voor een presidentieel systeem met een afwisseling tussen de taalgroepen voor de keuze van de president. De Franstalige socialisten zeggen de visie van Dermagne te kennen en er geen probleem mee te hebben dat hij die verkondigt, “zo lang hij maar duidelijk aangeeft dat het zijn persoonlijke mening is”. Dat heeft woordvoerder Tineke Sonck gezegd aan HLN.
 3. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.