Michel Vyncke (38) voelt zich bevrijd met een mondkapje op, want niemand staart nog.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Vyncke (38) voelt zich bevrijd met een mondkapje op, want niemand staart nog. © Jan De Meuleneir / Photo News

Leven met schisis is anders met mondkapje, getuigt leraar Michel (38): “Normaal tel ik op straat de tegels, nu loop ik weer rechtop”

Sinds we een mondmasker dragen, hebben sommige mensen letterlijk de rug gerecht. Michel Vyncke, een leraar van 38 uit Sint-Niklaas, is één van hen. Hij werd geboren met schisis, de aandoening die in de volksmond hazenlip wordt genoemd. Met een mondkapje op voelt hij zich bevrijd, want niemand staart nog. “Ik loop weer rechtop,” zegt hij.

5 reacties

 • Veronique Pertry

  1 maand geleden
  Dank je voor dit krachtige verhaal, Michel. 
 • oscar zwart

  1 maand geleden
  ik kan zijn openheid alleen maar waarderen,sterker nog,dankzij dit interview,herrinner ik mij ineens een een heel aardige schoolvriend van op de lagere school,en wij hebben samen altijd heel veel plezier gehad.maar veel geluk voor deze meneer in ieder geval hij verdient het gewoon.
 • Jos Mardig

  1 maand geleden
  Komaan man, je bent 38 jaar en leraar. Je moet het goede voorbeeld geven en de rug rechten zonder je te verstoppen achter dat masker. Je staat voor de klas, leer uw gasten dat het ok is dat je anders bent!
 • Liesbeth Cuppens

  1 maand geleden
  Triestig verhaal. Eigenlijk zegt het veel over de omgeving waar hij opgegroeid is. Wie een kind met een zichtbaar litteken uitsluit, is wreed. Geen enkel kind vraagt om een opvallend litteken. Ik heb ook littekens (beide armen) waarmee men mij uitgelachen geeft als tiener. Recht in het gezicht is zeker erger, niettemin is het belangrijk een knop om te draaien en het publiek te laten denken wat ze willen. Het proberen waard, lijkt me.
 • joris van vlaenderen

  1 maand geleden
  Dan hoop ik dat hij binnenkort blijft rechtop lopen zonder mondmasker! Ok, het is een niet alledaags beeld voor de meesten van ons, maar toch ook niet om je voor te schamen?
 1. Scherpe reacties tijdens Kamerdebat over zaak-Kucam: “Francken is morele gezag in deze materie volledig kwijt”
  Play

  Scherpe reacties tijdens Kamerdebat over zaak-Ku­cam: “Francken is morele gezag in deze materie volledig kwijt”

  Open Vld-Kamerlid Tim Vandenput toonde zich deze voormiddag tijdens een debat in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken over de zaak-Kucam bijzonder scherp voor N-VA-Kamerlid en ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Die “is zijn morele gezag in deze materie voor altijd kwijt”, zei hij. Voor de N-VA-fractie kwam niemand tussen, wat eveneens op kritiek botste. “De zaak is blijkbaar niet belangrijk genoeg voor N-VA”, reageerde Ben Segers (sp.a).
 2. ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen

  Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
 1. Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"
  Play
  Missie Callcenter

  Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"

 2. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan