Het Sint-Pietersziekenhuis gaat tegen de grond en er zou flink wat hoogbouw in de plaats komen.
Volledig scherm
Het Sint-Pietersziekenhuis gaat tegen de grond en er zou flink wat hoogbouw in de plaats komen. © Foto Vertommen

"Leuvens Sint-Pietersziekenhuis gaat nog dit jaar tegen de vlakte"

Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) heeft vrijdagavond tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de stad Leuven, de KU Leuven en de militaire overheid aangekondigd dat er nog dit jaar gestart wordt met de afbraak van het leegstaande Sint-Pietersziekenhuis in de Brusselsestraat in Leuven. Tobback heeft in het verleden herhaaldelijk laten weten dat hij niet zou vertrekken als burgemeester vooraleer "deze gele olifant" zou worden afgebroken.

9 reacties

 • Roland Peeters

  5 jaar geleden
  Het is te stil in Leuven,daarom is het beter een danstempel te bouwen en een ziekenhuis afbreken.
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  men heeft geen plaats om van drugverslaving af te raken of andere die speciale zorg nodig hebben ideaal zo gebouw maar ja geld voor afbraak is meer in hun zakken
 • Emiel Vandeplas

  5 jaar geleden
  Zelfs een blauwe Leuvense politica heeft ook meegeijverd dat de belastingsbetaler 13,2 miljoen euro uitgegeven heeft voor niets. Maar ja, als je kunt smodderen met het geld van een ander is er zelfs geen ethiek en zeker geen schuldgevoel !
 • Hugo COOLSAET

  5 jaar geleden
  Inderdaad, in de zorg verlenende sector waren er toch verschillende mogelijkheden? Nu zal alles wel verouderd zijn en niet meer van deze tijd. Na meer dan 40 jaar komt dit in het openbaar. Wiens geestelijke breinen zitten hier achter?
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  5 jaar geleden
  In 1975 door het OCMW gebouwd met 13,6 miljoen euro subsidies van de Vlaamse overheid. Dat betekende toen (afgerond) 548,6 miljoen BF. Een gigantisch bedrag, zeker voor die tijd en dan nog voor een gebouw dat nooit is afgewerkt. En dat moet niet terugbetaald worden ? Nog maar eens een bewijs dat dit land geregeerd wordt door witteboordcriminelen.