lege Overpoort in de avond
Volledig scherm
PREMIUM
lege Overpoort in de avond © Wannes Nimmegeers

Les tot tien uur ’s avonds en geen cantussen: hoe anders ziet het studentenleven eruit in coronatijden?

Een vers academiejaar staat voor de deur. Doorgaans is dat verlangen naar wilde feestjes tot in de vroege uurtjes, eventueel gedoopt worden en kotfuiven — en tussendoor ook eens naar de aula voor de les. Niet in coronatijden, echter: het studentenleven 2.0 zal er anders uitzien. “Het is moeilijk, maar we begrijpen het. We proberen er creatief mee om te springen”, reageren enkele studentenverenigingen bij ons. Waar zitten de grootste veranderingen, en wat vinden de studenten daar zelf van? 

6 reacties

 • Karine Roeland

  4 maanden geleden
  Wat met studenten die niet op kot zitten? Die raken dankzij het goed georganiseerd openbaar vervoer niet meer thuis.
 • Emi Hergersberg

  4 maanden geleden
  dat wordt weer écht studeren en daar gaan ze voor ! Velen maken van studeren een bijberoep en beseffen niet hoeveel elke student aan het land jaarlijks kost.
 • Gilbert Geldof

  4 maanden geleden
  "hoe anders ziet het studentenleven eruit in coronatijden?" De vraag stellen is ze ook tegelijk beantwoorden! Zoals een student zou moeten doen ... studeren! En niet alle avonden zuipen, op straat lallen en roepen en vuilniszakken open schoppen.
 • Karel Rutjens

  4 maanden geleden
  Zoals altijd in België zal er een wereld van verschil zitten tussen theorie en praktijk. Eerder vandaag nog een mooi voorbeeld. Mondmaskerplicht in regio Brussel (theorie). Praktijk in station Brussel centraal: 10 eerste personen die mij passeerde; 2 zonder, 6 enkel mond bedekt en 2 mond + neus. Allee, toch 20% was in orde.
 • Tom Henri

  4 maanden geleden
  Echt blij dat ik 18 jaar geleden afgestudeerd ben! Een kwartier dat mondmasker op is al te veel. Al zat ik het laatste jaar, ik zocht werk!
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel