De raad van bestuur van Proximus heeft bevestigd dat Dominique Leroy CEO blijft tot 1 december. De vakbonden eisen dat ze onmiddellijk stopt en dat het herstructureringsplan wordt herbekeken. De bonden vrezen dat Leroy met KPN een "telecomaanval op België" zal lanceren.
Volledig scherm
De raad van bestuur van Proximus heeft bevestigd dat Dominique Leroy CEO blijft tot 1 december. De vakbonden eisen dat ze onmiddellijk stopt en dat het herstructureringsplan wordt herbekeken. De bonden vrezen dat Leroy met KPN een "telecomaanval op België" zal lanceren. © BELGA

Leroy wil Proximus volgens vakbonden in een puinhoop achterlaten en “telecomaanval lanceren”

Het vertrek van Dominique Leroy betekent volgens de vakbonden van Proximus niet veel goeds. Ze vrezen dat ze de telecomoperator bewust “in een puinhoop” wil achterlaten om met de Nederlandse sectorgenoot KPN “een telecomaanval op België te lanceren”. 

 1. CEO Dominique Leroy verlaat Proximus voor Nederlands telecombedrijf KPN, waar ze veel meer zal verdienen

  CEO Dominique Leroy verlaat Proximus voor Nederlands telecombe­drijf KPN, waar ze veel meer zal verdienen

  CEO Dominique Leroy vertrekt op 1 december 2019 bij Proximus en gaat daarna aan de slag bij het Nederlandse telecombedrijf KPN. Dat blijkt uit mededelingen van beide telecombedrijven. Het vertrek is opvallend, want bij Proximus lopen moeilijke onderhandelingen over een herstructurering. Leroy zal bij KPN veel meer verdienen. Uitgerekend vandaag raakte bekend dat bij een Proximus-toeleverancier 96 mensen collectief worden ontslagen als gevolg van het herstructureringsplan van Leroy.
 2. Jagers worden jonger en vrouwelijker: “Oude papzak die vanop stoeltje het bos leegschiet, dat beeld klopt niet meer”
  PREMIUM

  Jagers worden jonger en vrouwelij­ker: “Oude papzak die vanop stoeltje het bos leegschiet, dat beeld klopt niet meer”

  Hij: 26 jaar en onderwijzer in een Freinetschool. Zij: drie maanden zwanger en ex-vegetariër. Niet meteen de typische profielen als je aan jagers denkt. En toch trekken zowel Jasper als Sophie dit weekend veld en bos in om een fazant of een everzwijn te schieten. “De jacht biedt een antwoord op tal van maatschappelijke vragen: gezond eten, natuurbeheer, dierenwelzijn.”