Leroy Abraham.
Volledig scherm
Leroy Abraham. © Photo News

Leroy (15) na racistische aanval in station van Aarschot: “Ik was bang om te sterven op die sporen”

Binnenland"Ik had me voorgenomen om niet fysiek te reageren, maar het werd te gevaarlijk", vertelt Leroy Abraham (15) twee dagen nadat hij op het perron in Aarschot aangevallen werd. Eerst beledigden Jonas V. (35) en twee vrouwen hem, daarna duwden ze de jongen op de sporen. "Ik snap niet wat hen bezield heeft. Alsof ik er iets aan kan doen dat ik een andere kleur heb."

345 reacties

 • dirk Driessens

  4 jaar geleden
  Als ik jouw zie krijg ik ook bang!
 • Tarik Akan

  4 jaar geleden
  @Jessica Vierendeels: iemand uit noodzakelijke zelfverdediging meermaals op het hoofd slaan doet jou iets, maar een 15-jarige die door 3 volwassenen wordt aangevallen en op de treinsporen gezwierd omdat het blond haar en blauwe ogen heeft, blijkbaar dan ook niets. Voor hetzelfde lag die jongen in stukken onder de trein nu. Bovendien slaat die jongen meermaals, omdat de zatlap hem vasthoudt op de sporen en niet wil lossen.
 • rita vdbergh

  4 jaar geleden
  Laila Lazzara, vindt u dat Leroy correct gehandeld heeft, als iedereen moet gaan kloppen op mensen die schunnige praat roepen dan is België een slagveld. Hij heeft gehandeld als een vijftienjarige hetgeen normaal is en als hij ouder is zal hij denken had ik maar gewoon doorgestapt en die zatlappen genegeerd. Ik denk dat iedereen moet leren om geen geweld te gebruiken, wat gaat Leroy de volgende keer doen als hij in die situatie zit, een mes gebruiken of schieten na al die lovende reacties.
 • Tisomzeep

  4 jaar geleden
  Er zijn andere feiten opgedoken zus trok aan de haren andere vrouw en de 3 zatte vroeger het uur vd de trein hij riep ga weg ik heb smetvrees en toen is alles begonnen dus hij is de oorzaak
 • Dalvin Seraus

  4 jaar geleden
  Beste Jessica Vierendeels zo te zien je hebt geen ervaring in het leven kom een keer naar Dominicaanse republiek op vakantie en je zult zien hoe we zijn in het land met die keur ik het geweld niet goed maar zo draad je leven in gevaar is moet je je zelf reden denkt je niet.
 1. Burgemeester Aarschot geschokt: "Men moet zich echt eens bezinnen in Vlaanderen, dit kan gevolg zijn van onverantwoord taalgebruik door populistische politici"

  Burgemees­ter Aarschot geschokt: "Men moet zich echt eens bezinnen in Vlaanderen, dit kan gevolg zijn van onverant­woord taalge­bruik door populisti­sche politici"

  Burgemeester van Aarschot André Peeters (CD&V) reageert geschokt op het racistische incident in zijn gemeente. Eerder vandaag dook een filmpje op waarin te zien is hoe verschillende personen een zwarte 15-jarige jongen belagen en op de sporen duwen. Peeters wijst ook op "onverantwoord taalgebruik door extremistische en populistische politici", zo verklaarde hij op Radio 1.
 1. Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-profiel van familieleden
  3

  Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-pro­fiel van familiele­den

  De federale ministerraad heeft vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) goedgekeurd dat toelaat om nieuwe DNA-technieken in te zetten in strafonderzoeken. Het gaat onder meer om ‘familiale zoeking’, het opsporen van verdachten via gekende DNA-profielen van naaste familieleden. Van Quickenborne maakt zich sterk dat het wetsontwerp justitie “meer instrumenten in handen geeft om moorden, zedenfeiten en verdwijningen op te lossen”.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.