Leroy Abraham.
Volledig scherm
Leroy Abraham. © Photo News

Leroy (15) na racistische aanval in station van Aarschot: “Ik was bang om te sterven op die sporen”

Binnenland"Ik had me voorgenomen om niet fysiek te reageren, maar het werd te gevaarlijk", vertelt Leroy Abraham (15) twee dagen nadat hij op het perron in Aarschot aangevallen werd. Eerst beledigden Jonas V. (35) en twee vrouwen hem, daarna duwden ze de jongen op de sporen. "Ik snap niet wat hen bezield heeft. Alsof ik er iets aan kan doen dat ik een andere kleur heb."

  1. Burgemeester Aarschot geschokt: "Men moet zich echt eens bezinnen in Vlaanderen, dit kan gevolg zijn van onverantwoord taalgebruik door populistische politici"

    Burgemees­ter Aarschot geschokt: "Men moet zich echt eens bezinnen in Vlaanderen, dit kan gevolg zijn van onverant­woord taalge­bruik door populisti­sche politici"

    Burgemeester van Aarschot André Peeters (CD&V) reageert geschokt op het racistische incident in zijn gemeente. Eerder vandaag dook een filmpje op waarin te zien is hoe verschillende personen een zwarte 15-jarige jongen belagen en op de sporen duwen. Peeters wijst ook op "onverantwoord taalgebruik door extremistische en populistische politici", zo verklaarde hij op Radio 1.