Leraars in spe gebuisd voor algemene kennis

Met de politieke, sociaaleconomische en historische kennis van leraars in opleiding is het heel pover gesteld, zo blijkt uit onderzoek van de Katholieke Hogeschool Limburg dat het tijdschrift Knack kon inkijken. Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet reageert niet verrast. Volgens de sp.a-minister zijn de resultaten een "weerspiegeling van de samenleving".

 1. LIVE. Akkoord bereikt over nieuwe quarantaineregels in het onderwijs - In totaal maar liefst 102 scholen gesloten in Vlaanderen
  Play

  LIVE. Akkoord bereikt over nieuwe quarantai­ne­re­gels in het onderwijs - In totaal maar liefst 102 scholen gesloten in Vlaanderen

  Het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen in ons land nadert de kaap van 50.000. Het werkelijke aantal ligt volgens viroloog Steven Van Gucht echter hoger. “We spreken over 100.000 à 200.000 besmettingen per dag”, zegt hij bij HLN LIVE. Het onderwijsveld steunt intussen de vraag om de quarantaineregels voor scholen grondig aan te passen. Het is aan de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid vandaag om de knoop definitief door te hakken. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.