De jonge geldkoerier Francis Zwarts verdween in 1982 na een overval. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden.
Volledig scherm
De jonge geldkoerier Francis Zwarts verdween in 1982 na een overval. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden. © belga/Baert

Leidt tip van veroordeelde gangster na 37 jaar eindelijk naar vermiste geldkoerier?

Na 37 jaar heropent het Brussels parket het onderzoek naar de verdwijning van koerier Francis Zwarts. Verschillende bronnen zeggen dat de speurders zijn lichaam moeten zoeken op het terrein van de Brusselse afvalverwerking in Neder-over-Heembeek. Een van de tipgevers: de gangster Robert Beijer.

11 reacties

 • Don Tessers

  3 jaar geleden
  Het parket moest een onderzoek doen maar weigerde dat? De toenmalige minister had er geen zin in. Zo bleef de onderste steen liggen en de jaren gaan voorbij waarbij er veel betrokkenen reeds dement of dood zijn.
 • Aegon Krenz

  3 jaar geleden
  Destijds veroordeeld zonder stoffelijk overschot, dat zou niet meer lukken anno 2019.
 • Lucie Barbe

  3 jaar geleden
  3 dagen om zijn gebeente te vinden, hoe relistisch is dat weer????? Is weer een potje dat moet gedekt blijven zullen weer grote vissen tussenzitten
 • Zjos Peeters

  3 jaar geleden
  Al die kosten, en waarom nog?
 • Peggie Van Audenhove

  3 jaar geleden
  Toch raar dat Onkelinx Robert Beijer - vermoedelijk nog de enige overlevende van de bende van Nijvel - weigert te geven wat hij vraagt in ruil voor informatie die de zaak na zovele jaren kan openbreken.De reden ligt voor de hand: de bende werkte in opdracht van politiekers waaronder Paul vDB.Hun doel was het land destabiliseren zodat de politieke macht door de kopstukken van deze terreurcel kon overgenomen worden.En Febe we spreken over 1982; het leven van geldkoeriers telde toen niet.
 1. Mahdi: “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”
  Play

  Mahdi: “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”

  Bij CD&V lijkt niemand zich geroepen te voelen om het op te nemen tegen Sammy Mahdi, die zich kandidaat stelt om de nieuwe partijvoorzitter te worden. Mahdi is net terug van New York, waar een bijeenkomst plaatsvond over het Marrakesh-pact. “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”, zegt Mahdi daarover in de studio van ‘VTM Nieuws’.
 2. Geraakt cold case na 37 jaar in stroomversnelling? Speurders graven in Brussel naar lichaam in 1982 verdwenen geldkoerier

  Geraakt cold case na 37 jaar in stroomver­snel­ling? Speurders graven in Brussel naar lichaam in 1982 verdwenen geldkoe­rier

  In Brussel worden deze week graafwerken uitgevoerd in de buurt van de Buda-brug. Speurders gaan er op zoek naar het lichaam van Francis Zwarts, een jonge veiligheidsagent die in 1982 spoorloos verdween na een roofoverval op de luchthaven van Zaventem. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws. Ex-rijkswachter Madani Bouhouche, wiens naam vaak opduikt in verband met het dossier van de Bende van Nijvel, werd in 1995 voor de moord veroordeeld, maar Zwarts lichaam werd nooit teruggevonden.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.