Ook in 2015, toen de vluchtelingencrisis woedde, werden tenten gebruikt om het opvangprobleem aan te pakken. Ook nu is het "een tijdelijke oplossing", klinkt het.
Volledig scherm
Ook in 2015, toen de vluchtelingencrisis woedde, werden tenten gebruikt om het opvangprobleem aan te pakken. Ook nu is het "een tijdelijke oplossing", klinkt het. © RV ©Fedasil

Legertenten voor asielzoekers door tekort aan opvangcapaciteit

Met legertenten zorgt het asielcentrum in Arendonk voor 70 extra plaatsen voor asielzoekers. Hoewel er de jongste tijd nieuwe centra werden geopend, is er een tekort aan opvangcapaciteit. "Asielzoekers blijven langer, want de Dienst Vreemdelingenzaken kan de dossiers niet volgen." Ook volgens de woordvoerder van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) ligt de gebrekkige opvangcapaciteit niet aan de instroom, maar wel aan de te lage uitstroom van afgehandelde dossiers. 

  1. Is Jommeke seksistisch? “Hoog tijd dat uitgeverij met luizenkam door de albums gaat”
    PREMIUM

    Is Jommeke seksis­tisch? “Hoog tijd dat uitgeverij met luizenkam door de albums gaat”

    In een opiniestuk voor het weekblad Knack klaagt voormalig Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) het seksisme in de stripverhalen van Jommeke aan. “Het is onrealistisch om te verwachten dat we de verhoudingen tussen de personages zouden aanpassen, maar in de recente avonturen van Jommeke houden wij wel degelijk rekening met de huidige tijdsgeest”, reageert Jo Nachtergaele, woordvoerder van Standaard Uitgeverij.