Een training in de kazerne van Leopoldsburg.
Volledig scherm
Een training in de kazerne van Leopoldsburg. © © Clément Philippe

Leger zoekt 7.400 militairen

Het Belgisch leger moet in de komende vier jaar 7.400 nieuwe militairen ronselen. "Zo veel: dat is geleden van de periode van de militaire dienstplicht."

71 reacties

 • JAN krommentak

  5 jaar geleden
  Dat kan toch geen probleem zijn met al onze jonge werklozen ! men heeft maar een algemene screening te houden en daar zullen toch wel zeer veel potentiële kandidaten tussen zitten
 • marc ledure

  5 jaar geleden
  Jack Dereder, Oude zakken ??? Van mij zouden ze mogen de legerdienst in voege brengen . Aan 18 jaar naar het leger gelijk vroeger, Dan zou de jeugd van heden een beetje meer verstand hebben als ze na 36 maden van het leger komen. Den dag van vandaag kennen ze maar , Zuipen , Drug , Geld uit de zaken van hun ouder janken om uit te gaan. EN van werken moet ge niet spreken want ze kennen dat niet. Als ge daar van begint binnen ze al te zweten en ze hebben nog niks gedaan.
 • Gerd Van nieuwenhove

  5 jaar geleden
  En wie mag de bottinnekes leveren ?
 • eli bosch

  5 jaar geleden
  Inderdaad vooral het ‘Xavier Waterslaeghers-imago’ blijft hangen en is volstrekte waarheid bij de militairen van de oudere generaties die ik ken. De jongere militairen die ik echter gezien heb op de luchthaven en in de straten daar neem ik wel mijn hoed voor af. Die kunnen wel als referentiekader dienen om het leger als aantrekkelijke werkgever te promoten.
 • Andy De Schieter

  5 jaar geleden
  De verplichte legerdienst terug invoeren gaat nooit zijn. De jeugd krijg je geen respect meer aangeleerd, onmogelijk. Daarbij is de jeugd geradicaliseerd en als sergeant ben je direkt een pester en de klachten zullen regenen. Verder... waar moet al dat geld vandaan komen om alles te betalen en de ene na de andere kazerne is reeds omgevormd met andere doeleinden. Legerdienst terug invoeren is nooit meer. Ik ben een jaar in dienst geweest en dat heeft mij alleen maar geld gekost.