belga
Volledig scherm
© belga

Leger blaast reserve nieuw leven in

BinnenlandHet leger heeft een reeks stappen ondernomen om de reserve nieuw leven in te blazen en het professionalisme van de manschappen op te krikken. De reserve moet versterking bieden aan de eenheden op missie, vooral in België, maar hier en daar ook in het buitenland.

6 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Begrijp helemaal niet dat leger word gevraagd om in straten rond te lopen.Belgie telt zomaar even 48000 politieagenten ,op 220 burgers ene,in Duitsland 210000 op 490 burgers ene,we zitten quasi met een dubbel aan agenten in vergelijk met bevolking en nog krijgt men het niet gebakken .
 • Michaël Van Gansbeke

  5 jaar geleden
  Voor de binnenlandse veiligheid. Dat zet tot denken.
 • Jean Schoups

  5 jaar geleden
  Kort samengevat, rekrutering om meer personeel te hebben om te patrouilleren samen met de politie omdat de politie hun rekrutering mankt loopt. Maneuver is wel doorzichtig en zal niet veel opbrengen!
 • Max Swinnen

  5 jaar geleden
  Terug de legerdienst invoeren zou veel beter zijn De jongeren terug leren wat respect en discipline is en voor iedereen zelf die met dubbele nationaliteit !!!! Die zeker
 • Karel Destomme

  5 jaar geleden
  Actieve, verplichte legerdienst zorgt ook voor reservisten. Nagenoeg gratis en ook kwaliteitsvol : reserveofficier.
 1. Het ‘Plopsa-effect’: ook management 5 andere bedrijven aangeklaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”
  PREMIUM

  Het ‘Plop­sa-ef­fect’: ook management 5 andere bedrijven aange­klaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”

  Terwijl (ex-)werknemers van Plopsa dagenlang hun “tirannieke en vernederende” CEO hekelden in de media, hebben ook werknemers van vijf andere Vlaamse bedrijven in alle stilte hun werkgever officieel aangeklaagd. Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat ziet een ‘Plopsa-effect’: “Sommigen vernoemen in hun klacht expliciet het pretpark en zeggen dat ze iets gelijkaardigs meemaken op hun werk.”