photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Legalisering cannabis: argumenten pro én contra

Op het SP.A-congres is, tegen het advies van de partijtop in, een amendement van de Jongsocialisten goedgekeurd dat de verkoop, het bezit en het gebruik van cannabis moet legaliseren. Ze argumenteren dat dit de handel uit de criminaliteit haalt, dat de kwaliteit van de softdrug zo beter kan gecontroleerd worden en er ook middelen zullen vrijkomen die kunnen ingezet worden voor preventie. Naast de jongerenbeweging van SP.A en Groen! zijn ook de jongeren van Open VLD en MR voor een legalisering van cannabis. Stellend dat het Belgische cannabisbeleid heeft gefaald, pleitten ook toxicoloog Jan Tytgat, econoom Paul De Grauwe en criminoloog Tom Decorte enkele maanden geleden voor legalisatie. Tegelijk gaan stemmen op om repressief te blijven optreden. Bart De Wever streeft in Antwerpen naar nultolerantie en wil gebruikers beboeten. Maar wat zijn de argumenten pro en contra zo'n legalisering? Laat ons nadien via onze poll weten of cannabis nu gelegaliseerd moet worden of niet.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Sp.a-congres keurt amendement legalisering cannabis goed

  Sp.a-con­gres keurt amendement legalise­ring cannabis goed

  Het verkiezingscongres van de sp.a heeft zaterdagvoormiddag tegen het advies van de partijtop in een amendement van de Jongsocialisten goedgekeurd om de verkoop, het bezit en het gebruik van cannabis te legaliseren. Dat moet de verkoop uit de criminaliteit halen, de samenstelling kan beter gecontroleerd worden en er kan beter ingezet worden op preventie en informatie, vonden de Jongsocialisten. Hun amendement werd met een kleine meerderheid aanvaard.