Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Shutterstock

Leerlingen voelen zich beter en presteren beter in interculturele scholen

Leerlingen voelen zich beter thuis op school naarmate ze er meer interculturele schoolcultuur waarnemen, ze zijn ook meer gemotiveerd en presteren beter voor de vakken wiskunde en Nederlands. Dat blijkt uit onderzoek aan de KU Leuven in tien secundaire scholen die in september 2018 in een traject stapten om hun schoolcultuur meer intercultureel te maken.

4 reacties

 • Patrick Trienpont

  1 jaar geleden
  En als je dat niet gelooft, maken ze u wel wat anders wijs ...pff
 • Jane Doe

  1 jaar geleden
  En op welke leeftijd dan en bij welke groep? Want ik moet al iets te lang en vaak vanuit mijn omgeving horen hoe meisjes constant belaagd worden, zich niet meer veilig voelen... zelfs beveiliging vragen want op de school hoeven ze niet te rekenen. Moet er geen tekening bij maken door wie en hoe ze belaagd worden. Enquêtes maken geen realiteit. Les 1, de enige statistiek die je mag geloven is diegene die je zelf maakt. Effectief hoe les statistiek start hé. Maar linkse propaganda is ok blijkbaar.
 • Marc Casier

  1 jaar geleden
  Ja, ze kunnen moeilijk openlijk verklaren dat ze slechter presteren. Dan hebben ze 100% zeker, een klacht wegens racisme aan hun broek!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Gelukkig komt het van de KU Leuven en niet van de VUB of RUG. Want dan werd het weer afgedaan als onderzoek van linkse universiteiten. Het gaat dus wel regelrecht in tegen de visie van de het VB/N-VA op onderwijs en het gepresenteerde beleid van Weyts.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"