EPA
Volledig scherm
© EPA

Leerling ineengeslagen na ruzie over Charlie Hebdo

Een discussie over de aanslag op Charlie Hebdo heeft tot zware agressie geleid in Anderlecht. Een leerling van 20, Amadou B., werd in elkaar geslagen omdat hij weigerde een petitie te tekenen om het ontslag van een geschiedenisleraar te eisen. Die had gezegd dat kritiek op de tekeningen in Charlie Hebdo geen geldige reden was om mensen te vermoorden.

  1. Van Gucht over lagere sterftegraad vierde golf: “Pieken van meer dan 200 overlijdens per dag zoals vorig jaar, zien we niet meer dankzij vaccinaties”

    Van Gucht over lagere sterfte­graad vierde golf: “Pieken van meer dan 200 overlij­dens per dag zoals vorig jaar, zien we niet meer dankzij vaccina­ties”

    De daling van de coronacijfers tijdens deze vierde golf lijkt nu echt ingezet, maar het aantal overlijdens stijgt helaas wél nog altijd. Tussen 28 november en 4 december stierven dagelijks gemiddeld 48 mensen aan Covid-19. Nog altijd veel, maar in vergelijking met de eerste twee golven toch veel minder. Met dank aan de vaccinaties: “Gevaccineerden hebben in alle leeftijdsgroepen acht keer minder kans om te overlijden”, zegt viroloog Steven Van Gucht.