Leerkrachten binden handen van 4-jarig meisje vast op school in Doornik: moeder reageert geschokt en dient klacht in

Op een school in Doornik werd vorige week een kleutertje van vier jaar oud hardhandig gestraft door twee kleuterjuffen, vertelt de moeder van het meisje bij RTL Info. De moeder is diep geschokt en heeft een klacht ingediend. De directie van de school erkent dat de straf ongepast was. 

67 reacties

 • Freddy De Vos

  2 maanden geleden
  Vastbinden met tape aan een stoel omdat ze een leerling geslagen heeft? En waardoor is men geschokt? Met tape! Wat is er traumatisch aan tape? Men neemt daarnaast best de 2 kinderen eens apart voor een gesprek, maar voor alle duidelijkheid er is niets traumatisch aan tape! Sommige ouders moeten hun kinderen eens deftig leren opvoeden, i.p.v. de Calimero uit te hangen!
 • dirk liekens

  2 maanden geleden
  Al die dit mishandelen noemen hebben geen flauw benul van opvoeden, een stout kind moet ook eens gestraft worden, dus even vast binden is een gepaste straf (pijnloos) en men zal er wel van bijleren dat is het belangrijkste .
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Als aan 'mijn kind schoon kind' geraakt wordt dan is vlug elke relativering en nuancering zoek. Dan grijpt men naar zware beschuldigingen en vraagt men erge strafmaatregelen. Op zijn minst een beroepsverbod, liefst levenslange internering. Haal die gevaren uit de samenleving. Maar als brave kinderen niet beschermd mogen worden tegen het geweld van stoute. Moeten we die stoute dan niet de school ontzeggen. Misschien niet de beste pedagogische aanpak, iets voor de eindtermen in de opleiding dus.
 • Wouter Van de Walle

  2 maanden geleden
  Die kleuter zal het alvast niet meer doen lijkt mij. Goed gedaan dus
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Kinderen moeten goed behandeld worden dat is een feit Ouders moeten dit bijbrengen en als ze niet goed luisteren moeten ze gestraft worden. V(r'oeger kreeg ik een zwier rond mijn oren en dat wist en vergat ik niet meer . Nu kunnen ze hun mobielje afnemen voor een tijdje of andere dingen die ze prettig vinden. Is het hier niet wat overdreven ? tenzij er kwetsuren waren .