Grensoverschrijdend gedrag in lagere school Pius X in Destelbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Grensoverschrijdend gedrag in lagere school Pius X in Destelbergen. © VTM NIEUWS

Leerkracht op non-actief gezet na melding van ernstig grensoverschrijdend gedrag bij leerling basisschool in Destelbergen

In een basisschool in Destelbergen is een leerkracht op non-actief gezet nadat hij een leerling zou bepoteld hebben. De man werd opgepakt en is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter voor ernstig grensoverschrijdend gedrag.

  1. Het leven zoals het is in de enige gevangenisafdeling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”
    PREMIUM

    Het leven zoals het is in de enige gevangenis­af­de­ling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”

    Met opnieuw een hoogbejaarde die zich op crimineel pad begaf — in Roeselare schoot een 85-jarige man zijn 75-jarige vrouw dood — vraagt een mens zich af: hoe gaat het er voor ouderen aan toe in een gevangenis? Die van Merksplas is de enige in ons land met een speciale afdeling voor 65-plussers. “Het is hier een hemel, precies alsof ik in een rusthuis zit. Met dat verschil dat ik niet weg kan.” Het leven zoals het is bij de — veelal zieke — bejaarden op de seniorensectie van de gevangenis van Merksplas.