ACV-voorzitter Marc Leemans, foto uit 2016.
Volledig scherm
ACV-voorzitter Marc Leemans, foto uit 2016. © belga

Leemans (ACV): “Beleid Zweedse coalitie kan onder geen enkel beding worden verdergezet, da's positief”

De Zweedse coalitie is afgestraft omdat ze een beleid voerde dat niet rechtvaardig was en bijgevolg op weinig draagvlak kon rekenen. Dat zegt Marc Leemans, voorzitter van de christelijke vakbond ACV, aan de vooravond van Rerum Novarum. “Mensen kozen vaak voor de uithoeken van het politieke spectrum om hun ongenoegen te luchten.”

189 reacties

 • Johan Vermeulen

  2 jaar geleden
  Hij komt tot de verkeerde conclusie. 1. de regeringspartijen verliezen allemaal 2. die waren rechts, dus 3. we moeten nu een linkse regering vormen. Neen. Er zijn nog rechtse partijen. Als je dan toch luistert naar de "winnaars", wel: de grootste winnaar is VB. De mensen vragen dus rechts, extreem rechts. De grootste linkse partij verliest trouwens stemmen. Wat dus aantoont dat niet enkel regerende partijen verloren, wat aanleunt bij een ongenuanceerde beginstelling.
 • Ronald Van Roy

  2 jaar geleden
  Die mannen hebben andere uitslagen gekregen zeker ? Onbekwame en miljoenen verkwistende vakbondsbeslissingen zijn hem niet onbekend.
 • Willy Slachmuylders

  2 jaar geleden
  De ACV leden moeten hun kaart inleveren ! Leemans onbekwaam voor ACV te leiden ! Dat Leemans maar zijn ontslag geeft ! Ander en beter !!
 • Hendrik Patyn

  2 jaar geleden
  Nog zo'n wereldvreemd kopstuk dat van zijn sokkel aan het vallen is, hij zou best verhuizen naar Phantasialand...
 • Koenraad Boussy

  2 jaar geleden
  Nee laat de hardwerkende zelfstandigen alles afdragen van winsten en dan hebben ze na hun 65 een min pensioen 990 of minder !! en de andere die nooit hebben bijgedragen in sociale zekerheid nooit hebben een cent te hebben bijgedragen krijgen ze een app gratis eten dater stroom bus abo trien abo min betalen bij dokter bijna alles gratie bij de apotheker zelf al gezien en ze worden dan nog betaald 1600 Per maand .. Krijgen Nederlandse les op werkvloer. En ik als Belg moet na me werk opleiding
 1. LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”

  Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald.“ Lees de lezersbrief hieronder integraal.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo