Andy Ronsman is voorzitter van de oudste fetisjclub in heel Europa. “We horen dat de pokken van iemand uit het buitenland komen. Het is vooral spijtig dat fetisjfestival Darklands op die manier weer negatief in de aandacht komt."
Volledig scherm
PREMIUM
Andy Ronsman is voorzitter van de oudste fetisjclub in heel Europa. “We horen dat de pokken van iemand uit het buitenland komen. Het is vooral spijtig dat fetisjfestival Darklands op die manier weer negatief in de aandacht komt." © Hadrien Duré / Photo News + ANP/EPA

Leather community bang voor ‘apenpokkenstigma’: “Ik heb burgerkleding in de auto liggen, mocht het echt uit de hand lopen”

In Brussel trokken naar schatting 120.000 mensen door de straten voor de Belgian Pride. Na twee jaar coronastilte ging de LGBTQ+-parade opnieuw door, al zijn er nu zorgen het apenpokkenvirus. “Alsof wij plots de schuldige zijn voor al het kwaad”, klinkt het verveeld binnen de leather-community. Zij zijn vooral bang voor het stigma.

4 reacties

 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Begin met de oorzaak aan te pakken en niet de gevolgen
 • Chris Verberne

  1 maand geleden
  Wat is onze democratie waard als deze mensen bang moeten zijn om voor hun mening uit te komen? Waarom worden er toch steeds zondebokken gezocht wanneer er iets uit de hand loopt? Het is inderdaad waar dat het risico op besmetting in een grote menigte verhoogd, echter het is belangrijker om tolerant te zijn en met z'n ALLEN dit virus te bestrijden! Aan de deelnemers zou ik zeggen: geniet van deze dag maar blijf voorzichtig!
 • maria peeters

  1 maand geleden
  Eerst de beest uithangen in Antwerpen en dan respect vragen in Brussel.
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Het is wel zo dat er 4 gevallen gelinkt zijn aan die club.