Premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de persconferentie na het vorige Overlegcomité.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de persconferentie na het vorige Overlegcomité. © BELGA

Lauwe koffie, bij momenten onrijp fruit, De Croo als 'de mediaan' en fysiek bij elkaar als het zware discussie wordt: zo gaat een Overlegcomité er aan toe

Vandaag opnieuw Overlegcomité! Maar hoe gaat dat er in de praktijk aan toe? Wie zit er allemaal bij, ook van niet-politici? En welke sluwe manoeuvres gaan eraan vooraf? “Al dat overleg vooraf geeft De Croo meer controle over de uitkomst.”

 1. Geert Molenberghs aan vooravond van miljoenste bevestigde besmetting in ons land: “Échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”
  24

  Geert Molen­berghs aan vooravond van miljoenste bevestigde besmetting in ons land: “Échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”

  Het ziet ernaar uit dat we morgen de symbolische kaap van 1 miljoen bevestigde besmettingen in ons land zullen ronden. Dat is af te leiden uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is echter nog maar het topje van de ijsberg. Het wérkelijke aantal ligt immers nog minstens drie keer hoger, berekende biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/­UHasselt).
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij