Volledig scherm
© UNKNOWN

Laruelle vraagt Europese compensatie voor landbouwers

Federaal minister van Landbouw Sabine Laruelle (MR) dringt bij de Europese Unie aan op een financiële compensatie voor de Belgische landbouwers die schade lijden door de crisis rond de EHEC-bacterie.

  1. Somers zet vijf keer meer middelen in om gewelddadige radicalisering te bestrijden

    Somers zet vijf keer meer middelen in om gewelddadi­ge radicalise­ring te bestrijden

    Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) zal de komende jaren meer dan 2,5 miljoen euro investeren in de bestrijding van gewelddadige radicalisering. Dat is vijf keer zoveel dan tijdens de vorige bestuursperiode. "De strijd tegen gewelddadig extremisme blijft brandend actueel", zegt Somers. "Kijk maar naar wat deze week in Frankrijk gebeurde, waar islamitisch geïnspireerde terreur opnieuw toesloeg. Of luister naar de verontrustende rapporten van OCAD (het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, red.), die waarschuwen voor een snel groeiend rechts-extremisme.”
  2. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau toont zijn sixpack uit solidariteit met Finse premier: “We zijn 2020 hé, preutse mensen”

    Sp.a-voorzitter Conner Rousseau toont zijn sixpack uit solidari­teit met Finse premier: “We zijn 2020 hé, preutse mensen”

    Een foto van de Finse premier Sanna Marin (34) in het maandblad Trendi doet stof opwaaien in haar land. Op de foto is te zien hoe de Finse premier Sanna Marin (34) poseert in een blazer, waaronder ze geen kleding draagt. Dat schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat, maar Marin krijgt nu steun van sp.a-voorzitter Conner Rousseau (27), die op Instagram een foto heeft gepost van zijn sixpack: “We zijn 2020 hé, preutse mensen.”