Het beleid van Voetbal Vlaanderen zet te weinig in het op het welzijn van jonge spelers, schrijven 14 Gentse clubs in een open brief.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beleid van Voetbal Vlaanderen zet te weinig in het op het welzijn van jonge spelers, schrijven 14 Gentse clubs in een open brief. © Bas Bogaerts

Lange wachtrijen voor Gentse voetballertjes: “Zo sla je een droom aan diggelen”

Voetbal Vlaanderen zet te weinig het welzijn van jonge spelers centraal. Die klacht stuurden 14 Gentse voetbalclubs in een open brief. Ze krijgen de steun van de KAA Gent Foundation. “In Gent alleen al staan 700 kinderen op een wachtlijst om te kunnen voetballen.”

2 reacties

 • Marc Van Opstal

  2 jaar geleden
  Een "droom"? Een waanidee zou een beter woord zijn.
 • Ben Strubbe

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk, dat voetballen nu ook al een recht is. Als er een wachtlijst is voor een bepaalde sport, zou je dan niet beter iets anders kiezen ?
 1. Vlaams Belang lanceert ‘KLAS-principe’ voor kwaliteitsvol onderwijs: “De enige grondstoffen waar Vlaanderen over beschikt, zijn onze hersenen”
  15

  Vlaams Belang lanceert ‘KLAS-principe’ voor kwaliteits­vol onderwijs: “De enige grondstof­fen waar Vlaanderen over beschikt, zijn onze hersenen”

  Voor Vlaams Belang heeft Vlaanderen een onderwijsplan voor de toekomst nodig. Daarom hield de partij zondag een digitale studiedag over het onderwerp. “De enige grondstoffen waar Vlaanderen over beschikt, zijn onze hersenen. Vlaanderen verdient dus kwaliteitsvol, leidinggevend, adequaat en sociaal onderwijs, het KLAS-principe dat we vandaag presenteerden” zegt Vlaams Parlementslid Jan Laeremans.