De dijk van Knokke. Belgen mogen nu officieel weer naar hun tweede verblijf. Het besluit is woensdagavond gepubliceerd in het Staatsblad.
Volledig scherm
De dijk van Knokke. Belgen mogen nu officieel weer naar hun tweede verblijf. Het besluit is woensdagavond gepubliceerd in het Staatsblad. © Benny Proot

Lang verwarring, maar nu officieel: Belgen mogen met onmiddellijke ingang weer naar tweede verblijf

Belgen met een tweede huis aan bijvoorbeeld de kust of in de Ardennen mogen daar vanaf nu weer heen. Dat is na veel verwarring woensdag nu ook officieel. Het Belgisch Staatsblad heeft het nieuwe Ministerieel Besluit gepubliceerd. 

127 reacties

 • Yvonne Hordijk

  2 jaar geleden
  Wij komen uit Nederland en hebben een vaste jaarplaats op Camping Siësta in Wechelderzande. Waarom mogen wij dan de grens niet over om eindelijk te kunnen genieten van ons plekje?
 • Frans Sels

  2 jaar geleden
  onze onbekwame ministers en nu zeker Jan jambon weten niet waar ze aan beginnen,als het misloopt zal het erger als eerder zijn.En ja bepaalde kust burgemeesters vinden het wel goed , ze hebben de tweede verblijvers ook nodig ,ook de dagjes mensen ...alle winkels,horeca hebben ze nodig ,dit zijn inkomsten hé.Gouverneur De Caluwe is denkelijk de enige met gezond verstand .
 • Bob Croux

  2 jaar geleden
  De president moet naar waarheid op gestelde vragen in het Vlaams parlement antwoorden. Moest hij rond de pot draaien zoals Wilmes dan stonden de gazetten er dit WE vol van en is er de zevende dag volledig aan gewijd. Als je niet v d vriendjes partij bent kan je in dit smoezelig Vlaanderen nooit iets goed doen. Tegen dat de mensen op hun verblijf aankomen moest het KB gepubliceerd zijn. Dr zal zeker in beschreven staan of je de WC pot een of twee maal met gesloten deksel mag doortrekken.
 • John Ulmer

  2 jaar geleden
  Kan enkel betekenen dat men wist dat men juridisch geen poot had om op te staan....
 • Luk Vanbets

  2 jaar geleden
  Heel de heisa over de tweede verblijven is een grote brug te ver, ja zelf pervers. Hoe durven deze mensen klagen over een luxe probleem? Wat moeten de eenzame mensen dan doen, die op een appartement wonen, en wat met de grootouders die het contact met hun kleinkinderen moeten missen? Dit is een veel groter leed dan even de zee moeten missen!! Deze mensen drijgen niet met advocaat of proces, maar ja psychisch leed is veel minder belangrijk dan je lieve zeetje te moeten missen!!!
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.