ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Lang leve de vrijheid, maar in ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen en winkels gelden nog steeds andere wetten: waarom is dat?

Een bruiloft zonder coronaregels. Met duizenden samen dansen en zingen zonder mondmasker. En toch mag er in veel zorginstellingen maar één vaste bezoeker één uurtje per dag naar binnen. En toch zien ze in scholen ouders voorlopig liever niet. Hoe komt dat toch? “We begrijpen dat dit voor frustratie zorgt, maar zeker in de ziekenhuizen is het nog lang niet zoals vroeger.”

18 reacties

 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  Omdat de vaccins zo goed werken en toch niet zo zaligmakend zijn als beloofd hebben onze politici en hun medische goden doodsangst om de regels te lossen.
 • Patrick Meersman

  1 maand geleden
  Vanaf 1 september weg coronaregels? Op de werkvloer is er NIETS veranderd, steeds nog mondkapjesplicht en afstand houden. Mijn botten ja.
 • Ward Berden

  1 maand geleden
  Waarom dat dat is? Al die flauwekul, van begin tot einde, is het resultaat van politieke beslissingen. Zo is het, en dat verklaart ineens ook alles.
 • HUS JOZEF

  1 maand geleden
  Na bijna twee jaar kan ik nog altijd niet naar mijn buitenlandse ' BUBBEL ' leve Belgie en ga nu mijn baart laten groeien zoals de taliban denk dat het dan wel gaat lukken .
 • Annie Vancauteren

  1 maand geleden
  Er zijn hier personen die een school waar eigen kinderen school lopen vergelijken met een bedrijf. Een crèche ook?
 1. Doemscenario dreigt bij onvoldoende nieuwe gascentrales: “Activatie afschakelplan in uiterste geval bij winterpiek”
  Play

  Doemscena­rio dreigt bij onvoldoen­de nieuwe gascentra­les: “Activatie afschakel­plan in uiterste geval bij winterpiek”

  Gaat het licht uit in bepaalde delen van ons land als we na de geplande kernuitstap te maken krijgen met een winterpiek? Die vraag dringt zich meer en meer op, nu er niet genoeg gascentrales dreigen te komen. Die nieuwe centrales zijn cruciaal voor het plan van de federale regering om de kerncentrales tegen 2025 te sluiten. Experts waarschuwen voor een mogelijk doemscenario.