ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Lang leve de vrijheid, maar in ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen en winkels gelden nog steeds andere wetten: waarom is dat?

Een bruiloft zonder coronaregels. Met duizenden samen dansen en zingen zonder mondmasker. En toch mag er in veel zorginstellingen maar één vaste bezoeker één uurtje per dag naar binnen. En toch zien ze in scholen ouders voorlopig liever niet. Hoe komt dat toch? “We begrijpen dat dit voor frustratie zorgt, maar zeker in de ziekenhuizen is het nog lang niet zoals vroeger.”

18 reacties

 • Yolande MARIS

  3 maanden geleden
  Omdat de vaccins zo goed werken en toch niet zo zaligmakend zijn als beloofd hebben onze politici en hun medische goden doodsangst om de regels te lossen.
 • Patrick Meersman

  3 maanden geleden
  Vanaf 1 september weg coronaregels? Op de werkvloer is er NIETS veranderd, steeds nog mondkapjesplicht en afstand houden. Mijn botten ja.
 • Ward Berden

  3 maanden geleden
  Waarom dat dat is? Al die flauwekul, van begin tot einde, is het resultaat van politieke beslissingen. Zo is het, en dat verklaart ineens ook alles.
 • HUS JOZEF

  3 maanden geleden
  Na bijna twee jaar kan ik nog altijd niet naar mijn buitenlandse ' BUBBEL ' leve Belgie en ga nu mijn baart laten groeien zoals de taliban denk dat het dan wel gaat lukken .
 • Annie Vancauteren

  3 maanden geleden
  Er zijn hier personen die een school waar eigen kinderen school lopen vergelijken met een bedrijf. Een crèche ook?
 1. Vlaamse Energieleverancier vraagt faillissement aan: “Extreme energieprijzen waren niet te voorzien”
  Play

  Vlaamse Energiele­ve­ran­cier vraagt faillisse­ment aan: “Extreme energie­prij­zen waren niet te voorzien”

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf bood hele lage tarieven voor groene stroom en gas aan, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe (en dus duurdere) leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de ruim 70.000 klanten bent. De Vlaamse energieregulator VREG stelde ook een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden.
 2. Klanten failliete Vlaamse Energieleverancier teleurgesteld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje”
  Play

  Klanten failliete Vlaamse Energiele­ve­ran­cier teleurge­steld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstca­deau voor mijn dochtertje”

  Klanten van de failliete Vlaamse Energieleverancier reageren teleurgesteld en kwaad. Onder meer alleenstaande mama Sarah Verhaeghe (28) uit het West-Vlaamse Rekkem moet op zoek naar een nieuwe leverancier. “Naar mijn 750 euro voorschot kan ik wel fluiten”, fulmineert ze. “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje. Of toch niet wat ik in gedachten had.”
 3. Ex-Gouden Schoen Paul Okon (49) opent mozzarellabar in schaduw van Jan Breydel: “Ik hoop veel oude bekenden terug te zien”
  Brugge

  Ex-Gouden Schoen Paul Okon (49) opent mozzarella­bar in schaduw van Jan Breydel: “Ik hoop veel oude bekenden terug te zien”

  Paul Okon, de Australische Gouden Schoen van 1995, heeft zopas de mozzarellabar Cuore di Puglia geopend vlak bij het Brugse Jan Breydelstadion. Bij de voormalige verdediger van Club Brugge, Lazio Roma en KV Oostende kan je onder meer Italiaanse charcuteriespecialiteiten afhalen, maar ook ter plaatse fijne gerechten eten. “Ik was al heel erg verrast om hier Franky Van der Elst te zien", zegt hij.