Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS)
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) © BELGA

Lalieux wil komaf maken met "onmenselijke" controles op ouderen met inkomensgarantie

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) wil het strenge controlemechanisme voor ouderen met een inkomensgarantie hervormen. Dat heeft ze donderdagmiddag aangekondigd in de plenaire vergadering van de Kamer. “De controles zijn niet menselijk en buiten proportie”, zei ze.

14 reacties

 • peter knaap

  3 weken geleden
  @Jeaninne Bonduwe: U mening is wel kort door de bocht. Al eens gedacht dat je bij je kind die in het buitenland woont kan gaan overwinteren voor 3 maanden. Moeten die mensen dan gestraft worden?
 • Robert Swillen

  3 weken geleden
  Zou het niet beter zijn dat alle parlementariërs en ministers een groot deel van hun toekomstig pensioen tot de grens van 5.000€ maximum brengen. Tijdens hun loopbaan hebben zij zich al genoeg bedeeld. En het minimumpensioen op 2.000€ brengen.
 • luc vuerings

  3 weken geleden
  Elke Belg op ouderdom zou recht moeten hebben op een IGO pensioen. Waarom worden die ouderen afgestraft en mogen die niet gaan overwinteren in een warmer land of zelf gaan leven in een land waar je met dat armoe inkomen van een beter leven kunt genieten.
 • Luc Deboosere

  3 weken geleden
  Het moet weer van de socialisten komen. Als er niet gecontroleerd wordt zijn er gegarandeerd misbruiken! Wat gratis wordt verkregen, wordt niet gewaardeerd! Meer controle op alles wat gesubsidieerd wordt.
 • Ives Ameel

  3 weken geleden
  Wat is het probleem als alles in orde is dan is dat zo, of moeten ze weer hier een extra bij hun pensioen en elders een hotel uitbaten zoals dat nu gebeurt. Eerlijke mensen moogt ge altijd controleren de anderen ja.
 1. Stadsmedewerkers zetten familie en collega’s op voorrangslijst voor vaccinatie. Stad Diest opent tuchtonderzoek
  Play
  Diest

  Stadsmede­wer­kers zetten familie en collega’s op voorrangs­lijst voor vaccinatie. Stad Diest opent tuchtonder­zoek

  In Diest hebben twee medewerkers van de gemeente, die aan de slag waren in het vaccinatiecentrum, vijf collega’s en nog tien anderen op de voorrangslijst laten plaatsen, zodat ze vroegtijdig een spuitje kregen. Na een hoorzitting heeft het schepencollege beslist om de arbeidsovereenkomst van 1 personeelslid stop te zetten met onmiddellijke ingang. Tegen 3 andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek. Vandaag volgt een tweede hoorzitting door het schepencollege van gelijkaardige feiten bij een ander personeelslid.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas