Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). © Photo News

Lalieux voorziet gegarandeerd minimumbedrag als overgangsuitkering

De overgangsuitkering voor jonge weduwen en weduwnaars zal voortaan minstens 1.383 euro per maand bedragen voor een volledige loopbaan. Dat meldt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).

 1. “Werken en promoveren gaat meer opleveren. Tot 150 euro voor een tweeverdienersgezin”: geldexperten buigen zich over begroting
  PREMIUM

  “Werken en promoveren gaat meer opleveren. Tot 150 euro voor een tweeverdie­ners­ge­zin”: geldexper­ten buigen zich over begroting

  Het nieuwe begrotingsakkoord spreekt onder meer van een korting op de energiefactuur, stevige hervormingen op de arbeidsmarkt en diverse fiscale maatregelen. Maar wat betekent dat nu precies voor onze portemonnee? Onze geldexperten Michel Maus, Véronique Goossens en Stijn Baert nemen het begrotingsakkoord onder de loep en geven uitleg bij de nieuwe maatregelen.
 2. Directie Brusselse brandweer dreigt met sancties tegen relschoppende brandweerlui op betoging zorgpersoneel

  Directie Brusselse brandweer dreigt met sancties tegen relschop­pen­de brandweer­lui op betoging zorgperso­neel

  De directie van Brandweer Brussel is niet te spreken over een aantal brandweerlui die dinsdag hebben deelgenomen aan de betoging van het zorgpersoneel in Brussel. Die betoging tegen de verplichte vaccinatie in de sector, verliep luidruchtig en woelig en de politie moest traangas inzetten toen het aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tot duw- en trekwerk kwam met de politie. De Brusselse korpsleiding dreigt met sancties tegen de Brusselse brandweerlui die bij de incidenten betrokken waren.