Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Lagere werkloosheidsuitkeringen leiden werklozen niet naar werk

De degressiviteit van de uitkeringen, waarbij die naar verloop van tijd zakken, leidt werklozen niet naar werk en levert bijna geen besparing op. Dat blijkt uit een analyse van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

 1. ECB verhoogt rente met 0,75 procentpunt om de economie af te remmen: “Het wordt minder interessant om te investeren en duurder om te lenen”
  PREMIUM

  ECB verhoogt rente met 0,75 procent­punt om de economie af te remmen: “Het wordt minder interes­sant om te investeren en duurder om te lenen”

  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente vandaag opnieuw opgetrokken met nog eens 0,75 procentpunt. Waarom is dat nodig? Wordt dit de voorlopig laatste keer? En wat betekent dat voor je beleggingen, spaarboekje en leningen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, beantwoordt de voornaamste vragen. “De ECB wil de inflatiecijfers naar beneden krijgen en daarvoor zijn renteverhogingen absoluut noodzakelijk.”
 2. INTERVIEW. Vader Jan (70) en zoon Bram (40) stonden zij aan zij op proces Reuzegom: “Wij zijn allebei idealisten”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Vader Jan (70) en zoon Bram (40) stonden zij aan zij op proces Reuzegom: “Wij zijn allebei idealisten”

  De Antwerpse strafpleiters Jan (70) en Bram (40) De Man zijn in het ware leven vader en zoon, op kantoor zijn ze collega’s. Op het Reuzegom-proces, waar ze optraden voor Kletsmajoor en Shrek, stonden ze zij aan zij. In dit dubbelinterview spreken ze over de rol van de media in de zaak-Reuzegom, over een verlaging van de maximumstraffen en over het Plopsa-rapport van hun collega Christine Mussche: “Zo’n rapport mist elke grond van objectiviteit.”