Volledig scherm
© Mine Dalemans

Lagere scholen openen deuren voor testdag met alle leerlingen, maandag volledige heropstart

Na de kleuterscholen eerder deze week, openen nu ook de lagere scholen hun deuren voor alle leerlingen. De heropening vindt maandag plaats, maar vandaag krijgen scholen de mogelijkheid om een proefdag te draaien. Midden mei mochten de leerlingen uit het eerste, tweede en zesde leerjaar van het basisonderwijs en het laatste jaar van het secundair onderwijs al opnieuw naar school, al werden er strenge veiligheidsmaatregelen genomen.

  1. KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstrengingen

    KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstren­gin­gen

    Vlaams minister-president Jan Jambon sluit niet uit dat bepaalde verstrengde coronamaatregelen sneller worden ingevoerd dan vrijdag 18 uur. Als die consensus er over bepaalde maatregelen is, kunnen die wat Jambon betreft “zo rap mogelijk” ingevoerd worden en kunnen ze versneld worden “ten opzichte van wat werd aangekondigd”. Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft intussen laten weten dat de maatregelen waarover consensus bestaat al om middernacht van kracht worden.
  2. Zij wachten vrijdag niet af: al 20 steden en gemeenten voeren nieuwe maatregelen sneller in

    Zij wachten vrijdag niet af: al 20 steden en gemeenten voeren nieuwe maatrege­len sneller in

    De Vlaamse regering besliste dinsdag om een reeks nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus in te voeren. Alle evenementen worden afgelast, er komen nieuwe beperkingen voor winkelen en indoor sporten. Over wanneer die precies moeten ingaan, ontstond plots heel wat commotie. De regering koos initieel voor vrijdag om 18 uur, maar in de loop van woensdag kondigden steeds meer gemeenten aan dat ze niet meer wilden wachten: op hun grondgebied zou het sneller gaan. In de namiddag besliste minister-president Jan Jambon dan toch om de maatregelen in heel Vlaanderen te versnellen en woensdagavond al door te voeren.