Minister Vincent Van Peteghem.
Volledig scherm
Minister Vincent Van Peteghem. © Photo News

Lagere btw in horeca stopt vanaf 1 oktober

De verlaagde btw in de horeca loopt eind september af. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) zondag gezegd in De Zevende Dag op één. 

106 reacties

 • Bert De Bruin

  1 maand geleden
  De horeca doet hetzelfde als de staat met de benzineprijzen. Stijgt de olieprijs dan stijgt de prijs aan de pomp en daalt de olieprijs dan stijgt de prijs aan de pomp ook. Het resultaat is nu al dat steeds meer mensen het thuis met vrienden gezellig maken. Veel goedkoper en je mag roken. Ze snijden enkel in hun eigen vel.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  De meeste wonen toch niet ver van een grens in dit land. In het buitenland bestaan ook goede horeca gelegenheden om eens te bezoeken. Vaak aan veel schappelijker prijzen. Waar de klant koning is en niet de euro.
 • Jen Carrago

  1 maand geleden
  En dan moet de prijs op café maar weer omhoog volgens de uitbaters! Maar ze hebben hun prijzen niet laten zakken toen ze de BTW-verlaging kregen, integendeel. Van hypocrisie en hebzucht gesproken!
 • PETER VANDAELE

  1 maand geleden
  Waarom zit het dan in heel veel horecazaken stampvol.
 • Peter Buyck

  1 maand geleden
  Inderdaad Jan, de BTW werd verlaagd maar de prijs aan de kassa werd toch verhoogd. Met een BTW-correctie zal die prijs aan de kassa alleen maar toenemen en de horeca weer in gelegenheid brengen.
 1. ONZE OPINIE. “Een oprechte angst voor het vaccin koop je niet af door te dreigen met ontslag”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Een oprechte angst voor het vaccin koop je niet af door te dreigen met ontslag”

  “Verplichte vaccinatie voor zorgverleners.” Het was één van de ronkende koppen, na het Overlegcomité in augustus. Ook toen wist men al: een sluitend wetgevend kader uitwerken, dat overeind blijft in de rechtbank, zal nog maanden op zich laten wachten. De overheid heeft zich hoe dan ook moeilijk gezet, door in navolging van Frankrijk en Italië een vaccinatieverplichting in te voeren. Want wie iets verplicht, moet ook sancties voorzien. Anders is het niet meer dan een loos dreigement.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.