Beeld van de persconferentie die minister Céline Fremault over de start van de lage emissiezone in Brussel op 1 januari 2018.
Volledig scherm
Beeld van de persconferentie die minister Céline Fremault over de start van de lage emissiezone in Brussel op 1 januari 2018. © Photo News

Lage-emissiezone in Brussel van kracht: vervuilende dieselwagens niet meer welkom

Vanaf 1 januari geldt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende dieselwagens zullen er in 2018 niet meer mogen rijden. De LEZ wordt stapsgewijs ingevoerd. Vanaf 2018 kunnen dieselvoertuigen zonder Euronorm of met de norm Euro 1 niet meer rondrijden in Brussel. 

62 reacties

 • Freddy De Vos

  3 jaar geleden
  In Sint-Agatha-Berchem plaatsen ze zo'n bord in het midden van een éénrichtingsstraat. Kortom, gewoon om het volk te pesten en geld te verdienen door boetes te geven!
 • mieke jansens

  3 jaar geleden
  schandalig gewoon ..alsof iedereen zich een nieuwe wagen kan veroorloven
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Mag de politie met haar bepantserde wagens en waterkanonnen nu de stad nog in?
 • Martin Van Lersberghe

  3 jaar geleden
  weer eens worden de mensen beloond die het zich kunnen veroorloven! ze krijgen al een premie om een hybride aan te schaffen en nu gaan ze de wegen nog eens exclusief voor hen voorbehouden, de rest mag mee helpen betalen voor onderhoud van deze wegen en voor de premies die deze heren krijgen!
 • Phil Duncan

  3 jaar geleden
  Daarvoor hebben ze geld in Brussel om camera's te zetten maar voor onderhoud van hun tunnels , hmmm dat gaat niet . En weer staat cd&v op de eerste rij . Fier als een gieter dat ze weer mensen de duivel kunnen aandoen . Ze kunnen verder doen met die anderen , Smet , nog zón groot licht .
 1. Bezorgde artsen richten zich tot Brusselse regering: "Uw bevolking leeft vandaag in gevaarlijke en ongezonde lucht"

  Bezorgde artsen richten zich tot Brusselse regering: "Uw bevolking leeft vandaag in gevaarlij­ke en ongezonde lucht"

  In een open brief roepen 96 artsen de Brusselse regering op om zes duidelijke maatregelen te nemen om de dodende luchtvervuiling in de hoofdstad aan te pakken. "Het terugdringen van het aantal slachtoffers door luchtvervuiling is mogelijk, maar vereist meer ambitie en efficiënte maatregelen", luidt het in de open brief die vandaag in De Standaard en Le Soir werd gepubliceerd.