Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. © BELGA

Lachaert wil evaluatie voor parlementsleden: “Plaats op de lijst echt verdienen”

Parlementsleden van Open Vld moeten hun plaats op de lijst straks echt verdienen. Voorzitter Egbert Lachaert voert voor hen een evaluatiesysteem in. Wanneer ze daarbij door de mand vallen, moeten ze in 2024 op de lijst plaatsmaken voor nieuw talent. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen zaterdag.

52 reacties

 • Sam Bedfort

  2 jaar geleden
  Ik hoop van niet, want dan zal hij er zelf niet lang meer zitten. Weer de politici die hun partijgenoten zonder enige controle, miljoenen euro geven.
 • camiel huughe

  2 jaar geleden
  Geen probleem Mr.Lachaert. Dien een voorstel in 1/ afschaffen van nutteloze Senaat 2/ kiesplicht wordt kiesrecht 3/ één (1) volksvertegenwoordiger per 100.000 uitgebrachte geldige stemmen die weten door "Belgen" geruggesteund te worden. 4/ behouden van België door doorgedreven con-federaal staatsmodel 5/ afschaffen van de gouden handdruk voor politici. 6/ beperken van transferts tot verhouding van eigen BNP-inbreng en verhouding tot kiezersaantal. Al een hele slok op de borrel, Mr. Lachaert !
 • Hendrik Goris

  2 jaar geleden
  Enerzijds lanceert hij voorstellen die de macht van de partijvoorzitters breken. Anderzijds komt hij na een paar weken af met voorstellen die de macht van de partijvoorzitter van OVLD versterken. Le CVP nouveau est arrivé.
 • J. VAN SCHUERBEECK

  2 jaar geleden
  Dat hij al begint met het zooitje te halveren. Dat zou al een ferme besparing zijn.
 • Gerard Teeuws

  2 jaar geleden
  Lachaert wil evaluatie voor parlementsleden: “Plaats op de lijst echt verdienen” Gelukkig bestond dat vroeger niet want hij had ander wek moeten zoeken. Een vader in de politiek helpt